Flittige Huawei sender ny smartphone og tablet på gaden

Man skal snart ikke blike mange gange før Huawei sender endnu et nyt produkt på gaden. Denne gang har valgt at sende både en smartphone, Mate 20 lite, og en tablet, MediaPad T5, på gaden – og jeg har begge til test

Vi ved allerede at Huawei har en større lancering af smartphones klar. D. 16. oktober bliver den nye Mate-serie lanceret i London – og Tech-Test er naturligvis med på første række (eller hvor jeg nu kan finde et sted at sidde).

Derfor var det også lidt af en overraskelse at de lige har sendt Mate 20 lite på gaden. Lite er som altid en discount-udgave af deres større modeller, og normalt så dukker de først op efter lanceringen af de større modeller.

Men nu er Mate 20 lite så på gaden, og til test er på redaktionen, og den giver en del fingerpreg om, hvad vi kan forvente os d. 16. oktober.

Mate 20 lite er udstyret med en 6,3” stor FullView-skærm med en opløsning på 2.340 x 1.080 (FHD+), den har to kameraer for og bag, og alle fire bliver kaldt for AI-kameraer – altså skulle de være bedre til at finde ud af, hvad du tager billeder af, og indstille sig derefter.

Chipsettet er en octa-core Kirin 710 (den nye 980 venter til Mate 20 bliver lanceret), og er udstyret med styresystemet EMUI 8.2, Huaweis version af Android Oreo.

Det nye styresysteme betyder blandt andet, at mobilen vil forsøge at filtrere baggrundsstøj fra når du snakker i mobilen i støjende omgivelser, samt at du nu får et såkaldt smart-galleri, der automatisk inddeler dine billeder i 15 hovedkategorier og 100 underkategorier, så du let finder dine bilelder igen.

På forsiden sidder der et 24+2MP kamera mens bagsiden har et 20+2MP kamera. Begge har indbygget intelligens for at give dig bedst mulige billeder, og hvis du kan lide selfies, så kan du nu også lave 3D Qmojis – Huaweis version af de personaliserede emojis du kender fra både Apples og Samsungs mobiler.

Prisen ligger på omkring 2.999 kroner, men mon ikke du kan finde den til en bedre pris hvis du kigger lidt rundt? Jeg er som sagt i gang med testen, og glæder mig til at dele resultatet med dig.

Den nye tablet er til børn

Det blev så også til en ny MediaPad T5, som er en, skal vi kalde det ’discount’-udgave, hvor du får en tablet for en meget rimelig pris.

Det er en tablet der i høj grad er skruet sammen for børnefamilien, for med T5 er der indført noget Huawei kalder for Børnehjørnet. Her kan du sætte begrænsninger for dit barns tabletforbrug, og du kan bestemme, hvilket indhold dit barn får lov til at se på – fx på YouTube.

Samme funktion kan også indstille lyset på skærmen, så den skåner barnets øjne, og den giver en kærlig påmindelse, hvis barnet sidder for tæt på skærmen eller holder tabletten i en uhensigtsmæssig stilling.

Skærmen er på 10,1” med en opløsning på 1.920 x 1.200 FHD og tabletten er designet med afrundede kanter som gør at den er mere behagelig at holde på.

Vægten ligger på 460 gram og har en octa-core-processor der kører på Android 8.0.

Den findes i forskellige versioner – en 16GB med og uden sim-kort og en 32GB ligeledes med og uden sim-kort.

Den mindste model koter 1.499 kroner, mens den største 2.199 kroner.

MediaPad T5 ligger også her på redaktionen til test, og jeg ser frem til at teste den og dele resultatet med dig.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2752 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart