TEST: Her har du årets bedste headset til musik

Sennheisers nyeste over-ear-headset, Momentum Wireless, er det bedste headset jeg har testet til dato. Lydkvaliteten er i top, komforten er uovertruffen og nydelsen total. Der er dog en enkelt lille dråbe malurt i testen

Gennem årene har jeg testet rigtig mange headsets i mange forskellige udgaver og kvaliteter. Jeg har oplevet mange der imponerer, men jeg har aldrig oplevet et, hvor jeg i løbet af få minutter blev totalt forelsket i såvel lydkvalitet som komfort. Men det skete med Sennheiser Momentum Wireless, og selv ikke en pris på over 2.500 kroner kan trække ned i min opfattelse af det. Men app’en der hører til, lever dog ikke op til headsettets kvalitet.

Lige da jeg fik headsettet til test lavede jeg en video med mit første indtryk, og den kan du se her, her gav jeg klart udtryk for, at det var et vildt fedt headset, og det indtryk er kun blevet forstærket gennem min test.

Det positive

Der er så mange positive ting at sige om Momentum Wireless, at det er lidt svært for mig at vide præcist hvor jeg skal begynde.

Men jeg vælger at starte med komforten og design. Lige når det pakkes ud af den stofbeholder headsettet ligger i, så er headsettet foldet sammen, og når du folder det ud, tænder det automatisk.

Når du så har indstillet ørepuderne til at sidde korrekt på dit hoved, så kan du snildt foldet det sammen igen – den manøvre ændrer nemlig ikke på ørepudernes position. Det er altså en lille genialitet. Ikke noget vildt vigtigt, men det er bare en fed lille detalje.

Selve bøjlen og ørepuderne er i ægte læder, og det gør komforten rigtig god. Puderne er så bløde at du kan have headsettet på i timevis uden at du mærker det, og du kommer heller ikke til at svede under ørepuderne – super fedt.

Sennheiser Momentum Wireless 3 i stofæsken. Foto: Sennheiser

Headsettet er tungt nok til at det føles robust, og let nok til at du ikke mærker vægten på dit hoved.

På den ørekop finder du knapperne til at skrue op og ned for lyde, til at pause og til at besvare et opkald. Det er også her du finder en knap du skal bruges til at parre med telefonen, og du finder knappen der tænder og slukker for den aktive støjreduktion, samt aktiverer ’transparent hearing’.

Active Noise Cancellation har tre indstilinger, så du kan indstille den, i app’en, til det miljø der passer dig bedst, og så kan du så ’transparent hearing’ til, hvilket betyder at headsettet lader lydene ude fra nå dit øre. Det kan være smart, ikke mindst hvis du bruger headsettet på cykel i byen – selvom jeg personligt mener at du ikke bør cykle med dette fantastiske headset, det bør du sidde stille og roligt med, og nyde musikken.

Så er der selve lydkvaliteten. Momentum Wireless leverer også på denne konto. Lyden er velafrundet, den har superskarp diskant, en fed bas og en mellemtone der er dejlig afrundet. Til sammen giver det et fantastisk lydbillede, uanset hvilken type musik du lytter til.

Du kan så, i den medfølgende app, vælge at ændre på lydbilledet med den indbyggede equalizer, eller nogle af de faste indstillinger der er her. Personligt foretrækker jeg selv at indstille lydbilledet, og det kan du for resten gemme, så du altid kan komme tilbage til et der passer dig.

Det negative

Men ikke alt er røde roser, lytter lagkage eller fryd og gammen – alt efter hvilken aforisme du måtte foretrække.

Jeg har to ting som jeg gerne så bedre med dette headset, og lad mig starte med designet. For de knapper der er på ørekoppen er uden nogle markeringer, og når man så ikke lige kan huske, hvilken knap der skal bruges til fx parring af nyt headset, så er der ingen hjælp at hente på headsettet – der står nemlig intet. Her kunne jeg måske godt lige bruge et symbol eller lignende.

Sennheiser Momentum Wireless. Foto: Sennheiser

Den anden ting jeg har en anke over, er den medfølgende app. Jeg oplever ofte at den har svært ved at forbinde sig til headsettet, og selvom app og headset er forbundet, hvilket jeg ved, fordi jeg hører musik i det, så skriver den stadig fra tid til anden, at headsettet ikke er forbundet.

Det giver den lille udfordring, at så kan jeg ikke bruge app’en til at styre headsettet med. Det løses ved at klikke på ”reconnect”, men hvorfor den tror at der ingen forbindelse er, er mig en gåde.

Generelt om app’en

Når alt det er sagt, så indeholder app’en et hav af funktioner. Det er her du kan tilføje dit headset til din Tile-konto – hvis du har en sådan. Med Tile kan du altid finde dit headset. Du kan få at vide hvor det sidst var, og du kan få det til at give lyd, hvis du ikke lige kan finde det.

Det er også her du indstiller din stemmeassistent, Google, Alexa eller Siri, og det er her du kan opdatere firmware og meget mere.

Når du bruger equalizeren, kan du vælge at bruge et traditionelt design med skydere i de forskellige bånd, eller du kan vælge et mere flydende design, hvor du flytter på et punkt, der så mere dynamisk ændrer på lydbilledet. Om du kan lide det elle ej, er en meget personlig sag, og derfor ikke noget der trækker op eller ned i testen.

Konklusion

Samlet vurdering 100%

Jeg ved godt at jeg brokker mig lidt over app’en og den manglende mærkning af knapperne. Men jeg vælger stadig at give Momentum Wireless 100% i testen. Det er bare det vildeste headset.

Lydkvaliteten er nok den bedste jeg har oplevet i et headset til under 5.000 kroner, og faktisk er det nok bedre end mange headsets til over 5.000 kroner.

Komforten er også suveræn, og jeg nyder at kunne bruge headsettet en hel dag uden at blive træt i hovedet, eller varm og svedig under ørepuderne.

Mere om Momentum Wireless

  • Du kan læse mere om headsettet her
  • Lidt af specifikationerne:
    • Frekvensområde 6Hz – 22kHz
    • Bluetooth-version 5
    • Understøttede profiler: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
    • Audio codec: SBC, aptX, aptX Low Latency, AAC
    • Audio input: Bluetooth, analog (mini jack), usb-c
    • Batterilevetid: 17 timer
    • Støjreduktion: Active Noise Cancellation
    • Størrelse: 231 x 193 x 104 mm
  • Herunder finer du de bedste priser på headsettet.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 3834 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?