Så er Sony også klar med en ny smartphone

Xperia XZ3 er lige lanceret og har fået opgraderet kamera, større skærm og tyndere design

Det er ikke kun Samsung, Huawei og Apple der er klar med nye mobiler. Sony har også en sprit ny smartphone på markedet, Xperia XZ3 er lige frigivet og er blevet opgraderet på flere forskellige punkter – mobilen er for resten på vej til redaktionen, så jeg kan få den testet.

Så hvad er det XZ3 kan prale af? Jo den har fået en 6” QHD+-skærm baseret på OLED-teknologi med en opløsning på 1.440 x 2.880, og samtidig er skærmen blevet rundet, så der reelt ikke er nogen kant på skærmen i siderne – lidt ligesom du kender fra Nokia Sirocco og Samsung Galaxy Note 9.

Så har Sony forsynet Xperia XZ3 med et 19MP kamera, hvad Sony kalder for Motion Eye med AI. Men hvor de gør som blandt andet Huawei og indfører AI i kameraet, så har de valgt stadig kun at have en linse – så ikke noget med hverken to eller tre objektiver hos Sony. Det er åbenbart kun noget alle de andre producenter der vælger den vej.

Men derimod har de indført Smart Start, som gør at kameraet er klar så snart du holder mobilen op i liggende tilstand og indrammer billedet automatisk – det lyder spændende.

Samtidig lover Sonye at AI i kameraet ved hvilket foto du vil tage inden du selv gør det. Som Sony selv skriver:

”Billedforslag registrerer automatisk bevægelser og smil og begynder derefter at bufferlagre billeder, inden du trykker på udløserknappen, og tager op til fire billeder, så du kan vælge det bedste eller beholde dem alle.”

Samtidig optager mobilen video i 4K HDR, hvilket borger godt for kvaliteten, det vil jeg også se frem til at teste.

Hvad jeg er rigtig glad for at se er, at kameraet optager SuperSlowmotion med 960 billeder/sek., og ikke den lavere hastighed på 480 som fx OnePlus 6 benytter sig af.

Selfie-kameraet har også fået en opgradering – det er et 13MP kamera der har inkluderet Bokeh-effekter til at sløre baggrunden på dine selfies.

På lydsiden har Sony også arbejdet lidt med mobilen. De har lyd i høj opløsning og indført en LDAC-chip, hvilket skulle give bedre streaming via Bluetooth. Og så er der kommet bedre stereohøjttalere i mobilen.

Selvom jeg nok synes at mange af de nye detaljer ved mobilen er en ”kopi” fra andre mærker, så er det faktisk ret spændende det der er sket med XZ3. Jeg ser frem til at teste mobilen når den dukker op.

Læs også:

TEST: Note 9 – suveræn, fantastisk… dyr Samsung har gjort det igen – lanceret en helt igennem fantastisk smartphone. Jeg har altid været en stor fan af Note 9, og havde personligt en af dem ...
HTC-rygter passer, bedre video og Bluetooth 5.0 på... De to rygter der har verseret i branchen er om bedre video og ikke mindst om Bluetooth 5.0 i den nye HTC U11 mobil. HTC har lige udsendt en pressem...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2126 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?