Godt nyt: Huawei P30 får Android Q

De amerikanske handelsrestriktioner mod Kina ramte Huawei hårdt, men nu er der lidt lys for dem. Huawei har lige bekræftet at deres P30-serie for den kommende Android Q-version

Huawei P30 Pro. Foto: Huawei

P30 hører til blandt de meste populære smartphones fra Huawei, og hvor du et stykke tid har kunne får betaversionen til P20, så er det nu officielt at Android Q vil komme til den populære smartphone.

Når Android Q kan leveres til P30 skyldes det den 90 dages lempelse i handelsrestriktionerne som USA har givet Huawei, og det udnytter kineserne nu.

Der har været bekymring om, hvorvidt de smartphones fra Huawei der nu får Android Q, også vil kunne få adgang til Googles tjenester efter opgraderingen, men Android Authority skriver at Googles tjenester vil virke fint efter OTA-opdateringen.

Hvornår vi så kan forvente Android Q til P30 vides endnu ikke, men mon ikke Huawei vil sætte fuld damp på for at kunne få den rullet ud så hurtigt som muligt?

Android Pie blev lanceret i august, og i år er det så også den måned at Huaweis lempelse fra handelsrestriktionerne slutter, og mon ikke Huawei håber at Google leverer Android Q så hurtigt som muligt.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2493 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart