Google klar med AI-drevet Clip-kamera – desværre kommer det ikke til Danmark endnu

Tilbage i oktober 2017 annoncerede Google at de var på vej med et lille kamera drevet af kunstig intelligens, og nu har Clips så ramt gaden

Der har ikke været så meget larm om Googles nyeste hardwareenhed, Clips, men for dem der har adgang til den amerikanske Play Store, kan dette lille kamera nu købes online.

Online skriver Google:

”I år vil folk tage omkring en billard billeder, og for mange af os betyder det, at vores digitale fotoalbum bliver fyldt op med billeder vi aldrig kommer til at kigge på. Det gælder ikke mindst for nye forældre, der hver dag opdager nye ting der er fotoværdige.”

Google fortsætter:

”De øjeblikke der kan føles så værdifulde og flygtige, bliver brugerne ofte fristet til at hive deres smartphone frem i håbet om at fange og bevare minderne for fremtidig brug. Resultatet er at de ofte vil betragte verden gennem en lille skærm i stedet for at interagere med verdenen med alle deres sanser.”

Det lille kamera, Clips, måler kun 5 x 5 x 2 cm og vejer ikke mere end 425 gram. Kameraet er autonomt og har en funktion, moment IQ, der er en machine learning algoritme, der forsøger at regne ud, hvem der er vigtig, og hvornår det er det rigtige tidspunkt at tage billeder, baseret på udtryk, lys og omgivelser.


[yuzo_related]


Google skriver:

”Google Clips er smart nok til at genkende spændende udtryk, lys og omgivelser. Så kameraet tager flotte, spontane billeder, og det bliver smartere med tiden.”

Google Clips opdager automatisk når lyset er svagt, og justerer opløsningen så den passer til situationen. Derudover kommer kameraet med en 130-graders linse og den er beskyttet af Gorilla Glass, og kan opfange op til 15 billeder pr. sekund, og senere kan den kunstige intelligens automatisk udvælge de bedste billeder.

Der er 16GB lagerplads i kameraet og batteriet kan arbejde op til tre timer, og det bruger WiFi-direct til at sende billeder til din smartphone.

Indtil videre kan app’en køre med Google Pixel, Samsung Galaxy S7 og S8 (kræver Android 7.0 eller bedre), og så kan den køre på iPhone 6 og nyere (kræver iOS 10 eller nyere).

Men som sagt – Clips er ikke at finde i Danmark endnu. Men det lyder som et fedt kamera og jeg glæder mig meget til det kommer til landet.

Prisen er: 249 dollars på den amerikanske Google Play Store.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?