Ingen ARM-teknologi eller SD-læser i fremtidige Huawei-enheder

Problemerne hober sig op for kinesiske Huawei. Nu kan de heller ikke få sd-læsere eller bruge ARM-teknologien i deres enheder. Et hårdt slag for kineserne

Huawei Mate X. Foto Lars Bennetzen

En af de ting der har gjort Huaweis smartphones så gode er deres Kirin-processorer. Men de processorer baserer sig på ARM-teknologien, og nu er det slut med at bruge den.

Selvom ARM ikke er et amerikanske firma, men engelsk, så har ledelsen besluttet sig til at suspendere alt handel med Huawei. Det viser dokumenter som den engelske tv-kanal BBC er kommet i besiddelse af.

Ifølge dokumentet har ARM instrueret alle ansatte i at stoppe alle aktive kontakter og afventende aftaler med Huawei og deres underafdelinger for at leve op til den amerikanske handelseblokade.

Årsagen: ARM mener, ifølge dokumenterne, at deres design indeholder teknologi der stammer fra USA, og derfor kan må de så ikke handle med Huawei længere, mener ledelsen i ARM.

Det kan godt vise sig at gå hen og blive noget nær et dødsstød for Huaweis smartphones. En ting er at de måske skal udvikle deres helt eget operativsystem, men at de skal designe en helt ny processor fra bunden kan vise sig at være en opgave som selv ikke Huawei vil kunne løse.

Huawei benytter endda ARM-teknologien i deres 5G-basestationer, og det betyder at det også her kan få katastrofale konsekvenser for Huawei.

For at gøre ondt værre, så Huawei også blevet udelukket fra SD Association, der er den organisation der lægger standarder for SD og microSD-kort. Det betyder at Huawei i fremtiden ikke længere må have SD eller microSD-kort understøttelse i deres smartphones eller laptops.

Overfor Android Authority bekræfter SD Associaiton, at de har fjernet Huawei fra gruppen på grund af Donald Trumps blackliste.

Udover SD Association, ARM, Google og Microsoft så har også Intel, Qualcomm og Broadcom blokeret for samarbejdet med Huawei, og for at gøre ondt værre at har Wi-Fi Alliance – der sætter standarden for WiFi i industrien – også ’midlertidig’ begrænset Huaweis medlemskab på grund af den amerikanske handelsblokade.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?