Microsoft fjerner Huawie fra deres onlinebutik

Den kinesiske virksomhed rammes nu af endnu en blokade fra Amerika. Denne gang er det Microsoft der fjerner Huaweis flagskibs laptop, MateBook fra deres onlinebutik

Foto: Huawei

Det er hårde tider for Huawei. Den amerikanske handelskrig ramte i ugens løb Huawei hårdt da Google udelukkede Huawei fra dele af deres univers – begrænsninger der dog senere blev lettet lidt i en tre måneders periode.

Men nu rammer virkeligheden igen kineserne, for nu har Microsoft uden videre fjernet Huaweis laptops, MateBook-serien, fra deres onlinebutikker.

Selvom Microsoft ikke offielt har meldt noget ud, så er det sikkert også en reaktion på, at Donald Trump har puttet Huawei på en blackliste.

Ifølge avisen The Verge, bliver Huawei laptops stadig solgt i de fysiske Microsoftbutikker i USA, men det er sikkert kun til det fysiske lager er opbrugt.

Om det næste skridt for Microsoft vil være, at fjerne Huaweis licens til at bruge Windows operativsystemet vides ikke. Men hvis Google ikke må sælge Android-licenser til nye Android-modeller fra Huawei, er det nok kun et spørgsmål om tid, inden Microsoft lukker for licenserne til nye laptops fra Huawei.

Hvad betyder det så for Huawei fremover? Hvis kineserne ikke kan bruge Android på deres smartphones og Windows på deres laptops, kan de blive nødt til at udvikle deres egne operativsystemer.

Der kan næppe være i tvivl om, at Huawei vil være i stand til at gøre det, men vil det være en reel mulighed udenfor Kina? Kinesiske forbrugere vil nok gerne bruge alternative operativsystemer, men vestlige forbrugere vil næppe stille sig tilfreds med et operativsystem der ikke kan køre deres vanlige applikationer.

En anden mulighed er, at Huawei opretter et nyt selvskab uden for Kina, og som kommer til at stå for udvikling og produktion af enheder til Europa og USA. Gjort rigtigt vil dette være et 100% Europæisk firma, og som sådan ikke være underlagt de amerikanske handelsrestriktioner. Om det er en mulighed som Huawei overvejer kan vi kun gisne om, og om det overhovedet er muligt for Huawei at dele virksomheden op, så en del af den bliver ren europæisk er også kun noget vi kan gætte på.

Men Huawei er nødt til at gøre noget, og gøre noget nu. For de står til at miste hele deres marked uden for Kina, og det vil reducere tech-giganten til en ganske lille spiller globalt set.

Her på Tech-Test følger vi sagen løbende og holder dig opdateret når vi lærer noget nyt.

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?