Der er sket utrolig meget med Honor-telefonerne. Huaweis ’discount’-brand var oprindelig telefoner der både var billige, kedelig i design og indeholdt hardware der absolut ikke kunne måle sig med samtidig smartphones.
Men tingene har ændret sig markant. Med lanceringen af Honor 8 viser kineserne for alvor, hvordan man kan fremstille en smartphone der både har den nyeste teknologi, fede specifikationer og superelegant design.
En Huawei P9 i forklædning
Når man lige har testet Huawei P9 og man derefter fyrer op under Honor 8, kan man godt blive en anelse forvirret, for de to smartphones mindre utrolig meget om hinanden. Altså ikke rent udseendemæssigt, men når vi snakker om funktioner og specifikationer. Det er måske heller ikke så underligt, for selvom Honor i princippet er et selvstændigt brand hos Huawei, så er det stadig et og samme firma der fremstiller de to smartphones.
– Læs også: TEST: To fantastiske smartphones bejler om din gunst
Som Android-bruger er det første du vil bemærke, at de to mobiler har samme tilgang til Android. Som hos Huawei-mobilerne, så har Honor valgt at ændre på Android brugergrænsefladen så den langt mere minder om en iPhone end en Android. Væk er app-skuffen – hvad du har installeret på mobilen, finder du på dine hjemmeskærme.
Det betyder også, at du kun skal afinstallere et sted, ikke noget med både at skulle fjerne genvej og program. Hvis du trækker et ikon til skraldespanden, så fjernes programmet helt. Den tilgang til Android sætter vi stor pris på – det gør, efter vores mening – Android til et langt mere elegant og strømlinet operativsystem.
De har også indført en søgefunktion, som hos iPhone. Du trækker ned med en finger på hjemmeskærmen, og vupti så får du adgang til en søgefunktion, der både kan søge lokalt på din telefon, og også på nettet. En skøn funktion som vi bruger meget.
Når vi kigger på design så har Honor 8 fået et markant løft. Væk er det kedelige firkantede design og plastikmateriale.
Nu har den fået pæne runde hjørne og det specielle 2.5D glas på både front og bagside. Det har så både fordele og ulemper. For ingen tvivl om at det er med til at give Honor 8 et super elegant udseende, men det gør også mobilen utrolig glat.
Vi kan klart anbefale et cover for at forhindre at din Honor 8 glider fra dig (hvilket skete for os ved flere lejligheder).
– Læs også: IFA 2016: Huawei lancerer endnu en smartphone – og en ny tablet
Dette 2.5D glas er fremstillet af 15 forskellige lag, som er med til at fange og reflektere lyset, og det er virkelig med til at give Honor 8 et utrolig elegant udseende.
Dobbelt kamera
Men hvad der for alvor får Honor 8 til at skille sig ud fra mængden er et dobbeltkamera. Det så vi første gang i Huawei P9, og nu har Honor 8 så også fået to objektiver på bagsiden. Huawei P9 brystede sig af at det var 2 Leica-objektiver, men det skriver Honor ikke noget om. Om det er Leica eller ej der står bag objektiverne står hen i det uvisse, men da de har været med til at udvikle laser-fokus-systemet kan man godt få tanken om, at det nok er dem der står bag hardwaren også.
Hvad er så fordelen ved at have to objektiver? Jo – den ene er et farveobjektiv og det andet i sort/hvid. Det gør blandt andet at du kan tage billeder med stor kontrast og få helt utrolige flotte resultater selv ved lav belysning.
Honor 8 har også et hybrid-autofocus-laser system og en dobbelt ISP som gør at kameraet er lynhurtigt til at tage billeder.
De to kameraer på bagsiden er på 12MP og frontkameraet (eller selfiekameraet) er på 8MP, så heller ikke her er der sparet på hardwaren.
– Læs også: TEST: LG G5, en smartphone der både rammer og rammer ved siden af
Vi gik i gang med at teste kameraet, og blev ikke skuffede. Kameraet tager utrolig gode billeder. Når HDR-funktionen bliver brugt, så kan du opnå nogle helt meget flotte resultater under problematiske lysforhold. Og selvom Honor 8 trofast hver gang skriver at du bør bruge et stativ for at holde kameraet stille og derved opnår nogle gode resultater, så var vores erfaring, at i langt de fleste tilfælde var det ikke nødvendigt.
Når vi nu snakker om HDR-funktionen, så er det blot en af mange forskellige funktioner som kameraet er udstyret med. Når du swiper ind fra venstre dukker en lang liste op med tilstande som ’Professionelt foto’, ’Video’, ’Professionel Video’, ’God mad’, ’Panorama’, ’HDR’, ’Lysmaling’ og mange flere.
Vi manglede dog den tilstand som P9 havde, ’Sort/hvid’, og hvorfor den ikke er med undrer os når nu Honor 8 har et sort/hvid kamera indbygget.
En af de tilstande vi var mest interesserede i var ’Professionelt foto’, og den skuffede ikke. Her kunne vi stille alle de parametre som vi måtte ønske – ISO-værdi, blænde, lukketid, hvidbalance, autofokus og meget mere.
Hvad der var specielt interessant var, muligheden for at vælge en blænde under optagelse og efterfølgende ændre den inden billedet blev gemt. Elegant og flot.
Et kamera så avanceret havde vi ikke forventet at finde i en mobil til 3.500 kroner, men det var en behagelig overraskelse, og klart med til at tælle op i vores bedømmelse.
Der en lang række indstillinger i kameraet på Honor 8 som vi ikke har været inde på, men en ting er sikkert – du kan stort set indstille alt.
Avanceret sikkerhed
Som noget nyt er der indført en fingeraftrykslæser på Honor 8, men ikke bare en hvilken som helst fingeraftrykslæser. Faktisk er den noget mere avanceret end tilfældet var med Huawei P9.
– Læs også: TEST: Moto G4 Plus en stor og billig smartphone
Dels så er den både hurtig og præcis – vi havde aldrig problemer med at låse mobilen op med fingeraftrykslæseren – dels har den fået et par funktioner mere som vi ikke kendte fra P9.
Den er nemlig også blevet en knap, og en knap der kan programmeres. Det vil sige at du f.eks. kan programmere den så et enkeltklik åbner billedgalleriet, og et dobbeltklik tænder for lommelygten. Tre forskellige funktioner kan tildeles knappen, og når man først har vænnet sig til de funktioner er de svære at undvære igen.
Endelig er fingeraftryksscanneren blevet til en 3D-scanner. Det vil sige, at den ikke længere kun tager et 2D-scan af dit fingeraftryk, men nu måler en også dybden på mønstret. Det skulle sikre dig et markant højere niveau af sikkerhed, netop fordi det er tæt på umuligt at kopiere et 3D-fingeraftryk.
Den store skærm
Honor 8 har en 5,2” skærm og den bliver udnyttet til fulde på flere måder. Dels så er Huawei (og dermed også Honor), imponerende dygtige til at udnytte telefons overflade til skærmen. Det betyder at der ikke er meget på forsiden der ikke er skærm. Så selvom du har en 5,2” mobil, så fylder den faktisk ikke så meget som så mange andre mobiler i samme størrelse.
Opløsningen på skærmen klarer 1.920 x 1.080 i fuld HD, og det er en fornøjelse at kigge på skærmen. Men som altid er der forskelle på hvordan en skærm opleves. Vi har hørt rygter om at skærmen skulle have for meget blå eller grøn i sig, men på den model som vi testede, var et ikke noget vi kunne genkende. Faktisk så stod billedet næsten lige så flot som på Huawei P9.
Men måske kommer er der nogen der oplever en lidt anden farvemætning fordi Honor 8 faktisk filtrerer lidt af det blå spektrum fra, for at skåne øjet. Hos os var det ikke et issue, vi fandt at farverne på skærmen var ganske fortræffelige.
Opsamling
Der er en lang række andre spændende tekniske detaljer ved Honor 8 som vi ikke har plads til at komme ind på her i denne anmeldelse.
Men vi skal da lige nævne, at den understøtter dual-sim-kort, 2,4 og 5 GHz netværket, har dynamisk støjreducering, så du (næsten) kan bruge den som håndfri når du kører (det kan være svært nok at råbe så højt at du høres uden problemer, og så kommer den med app’en Smart Control, der er en integreret infrarød fjernbetjening. Med den kan du faktisk styre rigtig mange af dine enheder i hjemmet.
– Læs også: IFA 2016: Lenovos mange nyheder
Vi skal også nævne, at selvom den ikke er den hurtigste mobil på markedet, så hører den klart til blandt de hurtigste i sit prissegment, og den er også hurtigere end mange mobiler både 500 og 1.000 kroner dyrere. Både vores benchmarks og vores oplevelser viste, at den er hurtig. Selv 3D-spil blev afviklet flydende på Honor 8.
Honor 8 har endegyldigt forladt ’discount’-markedet og bevæget sig mod high-end markedet. Den holder stadig en relativ lav pris – lige omkring 3.500 kroner, hvilket stadig gør den til en billig smartphone – specielt med den hardware den er udstykket med. Du får rigtig meget mobil for pengene her.
Honor 8 har imponeret os under hele testen, og vi har ikke kunne sætte en finger på noget hos den. Derfor kan den kun score topkarakter hele vejen rundt, og vi byder den velkommen i den eksklusive klub af mobiler der har modtaget Platinum her hos Tech-Test.