Hjernen skal styre bilen

I fremtiden vil bilen koble sig direkte op mod signaler fra chaufførens hjerne, det mener forskere fra Nissan

Nissan har afsløret ny forskning der siger at de vil forbedre den måde os stakkels mennesker vil interagere med vores biler i fremtiden.

Det er Nissans Brain-to-Vehicle, eller B2V, teknologi der i fremtiden vil lade biler fortolke signaler fra chaufførens hjerne, i et forsøg på at forbedre reaktionstider eller justere bilens miljø så det bedre passer til mennesker.

Det er meningen af chaufføren ifører sig en enhed, f.eks. en slags hjelm, der læser de specielle signaler som hjernen udsender når en handling skal udføres – f.eks. bremse bilen. De signaler bliver så fortolket af bilens autonome system, og derved skulle bilen være i stand til at hjælpe chaufføren med at køre bedre, reagere hurtigere og gøre hele køreoplevelsen mere behagelig.

Ved at kunne forudsige reaktioner kan systemet forøge reaktioner med mellem 0,2 og 0,5 sekunder, hvilket kan være forskellen mellem liv og død.


[yuzo_related]


Nissan har lovet at de vil demonstrere systemets muligheder på det gadgetshow der løber af staben i Las Vegas i øjeblikket – CES 2018.

Hvor mange tænker at autonome systemer er en meget upersonlig version af fremtiden, hvor mennesker overgiver kontrollen til maskinerne, så er Nissans B2V-teknologi lige det modsatte. Chaufføren beholder kontrollen over bilen, men bliver assisteret i kørslen af bilens intelligente systemer.

Udover at hjælper med til at gøre os til bedre chauffører, så er det også en af ambitionerne at systemet skal være med til at gøre hele køreoplevelsen mere behagelig. F.eks. ved at ændre på temperaturen, justere sædet, eller spille høje lyde, hvis du er ved at blive træt.

Det bliver spændende at se, hvad Nissan snart vil præsentere os for.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?