HP vil med på 3D-vognen

Efter lang tid væk fra fronten, rører den gamle printer-kæmpe på sig igen. HP er nu klar med deres første 3D-printer til prototyper

Der var en gang, hvor HP var blandt de største når det kom til både computere og printere. Men et eller andet gik galt for det gamle firma, og pludselig gik de totalt bagud dansen. HP skrumpede fra at have en hovedrolle og som trendsætter, til stort set ikke at være der længere. Tavsheden sænkede sig, og vi var lige ved at glemme at HP stadig levede.

Nu ser det dog ud til, at HP igen vil med på den innovative bølge. De har lige sendt en gamer-laptop på markedet, og nu er de også klar med en helt ny 3D-printer, HP Jet Fusion 3200 og 4200.

Men lad det lige være sagt med det samme – det er ikke printere for alle. Startprisen ligger på 120.000€ og vil typisk ligge på omkring 145.000€.

De nye 3D-printere er da også primært rettet mod store virksomheder der ønsker at fremstille meget præcise prototyper, hurtigt og internt. Noget som 3D-printere er perfekte til.

HPs 3D-printere er udviklede til at udskrive i voxel-præcision, hvor en voxel er 3D-versionen af en pixel. HPs printere kan adressere op til 340 millioner voxels i sekundet, hvilket er en imponerende stor hastighed, og samtidig lover HP en meget høj opløsning og præcision.

Det er rart at se, at HP er tilbage i kampen igen, og mon ikke teknologien i disse store og avancerede 3D-printere vil finde vej ned i produkter som vi som forbrugere kan få glæde af? Der er ingen tvivl om at 3D-teknologien er noget af det mest spændende der sker indenfor it i øjeblikket, og vi følger med spænding HPs vej tilbage. Godt at se jer igen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?