HTC vil også have billig smartphone

Desire 12s er HTCs bud på en billig smartphone, som stadig lover høj kvalitet

De sidste par år har smartphones udviklet sig fra små enheder, hvis primære formål var at foretage opkald, og sende sms’er fra tid til anden, til kæmpestore skærmmonstre, med mere computerkraft end de fleste computere indeholder.

Men det lader til at tendensen er ved at ændre sig. For vi ser i stigende grad at producenter som Huawei, Samsung, Motorola, Nokia og mange andre smartphoneproducenter, lancerer billige udgaver af deres smarte telefoner. Og nu er HTC så hoppet med på vognen.

Deres Desire 12s er en lille elegant smartphone, og HTC lover at den har en rigtig god ydeevne. HTC har udstyret den med 2 stk. 13MP kameraet, og de lover at den leverer skarpe fotos både med front- og bagkameraet.

Skærmen er en 5,7” HD+ skærm med et 18:9-forhold, og HTC selv skriver at den er uden kanter, hvilket ifølge de billeder jeg har set, ikke passer. Der er stadig en lille kant i siden af skærmen, og en ret markant kant i top og bund.

Så skriver HTC en ting i pressemeddelelsen som jeg ikke fatter. De skriver:

”HTC Desire 12s afskaffer fordobling af apps”

Hvad betyder det? Med mindre de vælger at gøre som Huawei har gjort længe – nemlig at afskaffe app-skuffen som vi kender fra de fleste Android-enheder, så ved jeg ikke lige hvad de mener. Og hvis det er det de mener, så er det ikke just nyt.

Herudover så er den udstyret med en Qualcomm Snapdragon 435 octa-core processor og kommer med 3GB RAM og 32GB lagerplads.

På designsiden har HTC oplyst at mobilen har over 120 lasergraverede linjer på bagsiden, og de skulle sikre en god komfort og et ’unikt udseende’.

Mobilen bliver solgt til omkring 1.490 kroner, og det er helt sikkert en meget attraktiv pris. Men det irriterer mig altså, at den bliver oversolgt på visse punkter. Hvorfor ikke bare sige hvad den kan og ikke kan. Kantløs: nej. Lille kant: Ja. Hvor svært kan det være?

Hvad synes du – er HTC Desire 12s en mobil du vil gå efter, eller har HTC udspillet rollen på markedet for smartphones?

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart