Huawei ikke længere blokeret af USA

Efter et topmøde mellem USA og Kina har Donald Trump besluttet at Huawei ikke længere er underlagt handelsristriktioner

Huawei

Huawei er ikke længere en sikkerhedstrussel mod USA, tyder meget på. For efter et topmøde mellem Kina og USA har den amerikanske præsident oplyst, at amerikanske virksomheder igen må handle med Huawei de 70 Huawei-ejede virksomheder der var endt på den amerikanske blacklist.

Det betyder at virksomheder som Google, Intel, Qualcomm og Microsoft, bare for at nævne et par stykker, igen kan handle med det kinesiske firma.

For os almindelige forbrugere betyder det, at vi ikke skal spekulere på, om vi kan få opdateringer til Android eller om vi kan få fremtidige versioner af Android.

Vi skal heller ikke frygte mangel på chips, som følge at omlægning i produktionen, eller andre kompatibilitetsproblemer. Huawei kan fremover uden problemer købe og benytte teknologi og hardware fra deres amerikanske samarbejdspartnere.

Når det kommer til 5G, er sagen dog ikke helt så ligetil. Mange europæiske lande betragter stadig Huawei som en usikker samarbejdspartner, og det er ikke sandsynligt at Huawei kommer til at implementere 5G-netværket ret mange steder i Europa. Omvendt så producerer Huawei en stor del af hardwaren til mange 5G-netværk, så helt uden kinesiske hardware kommer 5G-nettet næppe til at være.

Backup-planer

Som en konsekvens af handelsrestriktionen, gik Huawei i gang med at udvikle deres egne operativsystemer til smartphones, Aurora OS og Hongmeng OS, samt udvikle deres Kirin chips til at være uafhængige af ARMs chipdesign.

Det arbejde kan vi godt forvente at se fortsætte, for Huawei vil næppe risikere at stå i samme situation igen. Det kommer næppe til at betyde at Huawei vil skippe Android, det er for værdifuldt at være med i det økosystem, og i USA og Europa er Android et meget populært OS, og Huawei ønsker at sikre at deres brugere fortsat vil kunne bruge Android og de muligheder det giver dem.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2856 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart