Huawei lancerer Mate 30 d. 19. september

Spørgsmålet er stadig hvad operativsystemet er – Android eller HarmonyOS

Huawei P30 Pro. Foto: Huawei

Den kinesiske tech-gigant Huawei, har lige offentliggjort på Twitter, at de lancerer deres næste flagskibsmodel, Mate 30, d. 19. september i München.

Lanceringen kommer lige efter at Huawei har offentliggjort deres nyeste AI-processor, og med et tema som ”Rethink Possibilities” eller på dansk, gentænk mulighederne, og en teaser der viser en ring der snurrer lidt rundt, er der mange gæt på, hvad den nye Mate 30 vil byde på.

Men mon ikke AI kommer til at spille en stor rolle i den nye smartphone? Huawei har længe været meget bevidste om at AI er en vigtig teknologi i smartphones, så et gæt er, at de vil have integreret AI endnu tættere i funktionaliteten end før.

Men der ligger også et andet lille ordspil og gemmer sig. For når de ikke må bruge Googles apps eller tjenester på deres smartphone, så er de virkelig nødt til at gentænkte deres smartphone.

Det bringer tankerne tilbage på hele operativsnakken. For vil Huawei virkelig lancere en delvist amputeret smartphone (altså uden Googles Play Store, G-mail osv), eller vil de satse 100% på deres egenudviklede HarmonyOS, med en tilpasset europæisk version af deres kinesiske app-store?

Samtidig ved vi, at Huawei har arbejdet på at udvikle deres egen korttjeneste som kan bruges til at udvikle konkurrenter til Google Maps, og det hele betyder, at vi faktisk ikke aner hvad vi skal forvente os af Mate 30.

En ting jeg dog er helt sikker på – hardwaren vil være imponerende som altid, og mange ting tyder på, at de også vil lave ændringer til kameraet – om ikke andet i designet. En stor ring på bagsiden af mobilen kunne tyde på et nyt kamerasystem.

Men nu må vi se hvad der sker d. 19. september i München.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2904 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart