Stemmeaktiveret smartwatch fra Fitbit

Versa 2 er den nyeste aktivitetstracker/smartwatch fra Fitbit, og det lover avancerede funktioner inden for sundhed og træning, samt batterilevetid på op til fem dage

Versa 2, ny aktivitetstracker/smartwatch fra Fitbit

Fitbit hører uden tvivl til blandt de bedste aktivitetstrackere på markedet i dag. Deres Versa-serie af aktivitetstrackere kalder de så samtidig for et smartwatch, og der er nu kommet en ny udgave af deres Versa, nemlig Versa 2.

Uret kommer i et vandtæt design, har indbygget søvnfunktioner som Sleep Score og Smart Wake, og så lover Fitbit at der er kommet endnu mere avancerede sundheds-, trænings- og smartfunktioner.

Men der er mere nyt i Versa 2.- Der nu indbygget en mikrofon, der gør at du kan styre uret og visse af dets funktioner med stemmen.

Herudover er der kommet en Spotify-app på uret og Fitbit Pay, så du også kan betale med Versa 2.

Et af Fitbits store problemer når det kommer til begrebet smartwatch er, at deres økosystem er meget begrænset i forhold til både Google Play og Apples App Store. Fitbit siger selv, at der nu er ’tusindvis af apps og urskiver’. Det kan være det lyder af meget – men det er stadig meget begrænset i forhold til konkurrenterne.

Skærmen skulle være forbedret med en lysere, klarere skærm, hvor der nu er mulighed for en ’always-on’ funktion.

Det er ingen tvivl om, at det der virkelig gør Fitbits produkter meget attraktive er batterilevetiden. De lover op til fem dages batterilevetid, og deres ældre ure havde en tilsvarende batterikapacitet, så det skal nok passe.

Sporing af søvn

En af de ting der virkelig betyder meget for helbredet er sin søvn, både mængden og kvaliteten. Fitbit har længe kunnet spore, hvor meget du sover, men nu er der kommet nye funktioner i uret, der sporer din søvn endnu mere.

  • Sleep Score giver dig point for din søvnkvalitet hver nat. Den score er baseret på puls (søvn og hvile), rastløshed, vågen tid og søvnfaser.
  • Smart wake bruger maskinlæring til at vække dig på det optimale tidspunkt i din søvncyklus – altså der hvor du er i REM-søvn eller let søvn.
  • Sleep Mode deaktiverer din skærm og slukke for notifikationer så din søvn ikke bliver forstyrret af uret i løbet af natten.
  • Estimated Oxygen Variation Graph, som snart kommer i Fitbit-appen, giver et estimat for variationer i iltniveauet i dine blodbaner. De data får uret fra en kombination af røde og infrarøde sensorer på bagsiden af din enhed.

Derudover er der kommet en Fitbit Pay-funktion, så du kan bruge uret til at betale med – der hvor den nu er understøttet. Det er så ikke interessant i Danmark, for den funktion understøttes ikke her. Du kan dog betale med uret på transportsystemerne: New York MTA OMNY, TransLink i Vancouver, Transport for London (TfL) og Singapore Land Transport Authority.

Spotify er kommet på – men den virker bedst for Spotify Premium-abonnenter, så du kan styre dine spillelister osv. direkte fra håndledet.

Bedre skærm

Fitbit lover at du på Versa 2 kan få mobilnotifikationer, så du kan se app-, opkalds-, kalender- og sms-notifikationer på uret. Hvis du bruger Android kan du samtidig svare beskeder ved at diktere til Versa 2.

Uret har fået en AMOLED-skærm som giver dig bedre farver, så du let kan se urskiven i alle vejrforhold.

Versa 2 kan forudbestilles på Fitbit.com fra i dag, og prisen ligger på 1.599 kroner i farverne sort med carbonsort ramme samt rosa med rosaguld aluminiumsramme samt grå med grå ramme. Der findes også en Versa 2 Special Edition til 1.799 kroner, og her kan du vælge farverne mørkeblå og pink med rosaguld aluminiumsramme og mørkegrå ramme – ja de rigtige farver er dyre.

Hvis du ikke vil købe uret online, kan du købe det i Elgiganten og Power fra d. 24. september.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?