IFA 2017: TomTom Sports lancerer Fitness Age og Personalised Workouts

Navigationseksperten opdaterer deres fitnessprodukter med nye funktioner der skal sikre bedre træning og give dig en bedre fitness-alder

På årets gadgetsmesse i Berlin, IFA, lancerede TomTom deres nye opdateringer til deres Fitness-ur, TomTom Sports, Fitness Age, Fitness Points og Personalised Workouts. Med de nye opdateringer ønsker TomTom at brugerne de redskaber, de har brug for til at træne smartere, nå deres træningsmål hurtigere og leve sundere.

TomTom er også nødt til at gøre noget. For hvor de er den ubestridte konge når det kommer til navigation, så kan man ikke just sige at de har klaret sig godt med hensyn til fitness-trackere. De vil gerne op og kunne sammenlignes med Garmin og Fitbit, men sidst vi testede et TomTom ur måtte vi konstatere at der var lang vej igen.

De nye opdateringer er måske et skridt på vejen, det bliver da helt sikkert spændende at følge. De tre nye funktioner er:

  • TomTom Fitness Age viser brugeren i hvor god form han eller hun rent faktisk er
  • TomTom Fitness Points giver brugeren direkte feedback om de øvelser der bliver udført, så brugeren kan forbedre sin fitness-alder hen ad vejen
  • TomTom Personalised Workouts tilbyder trin-for-trin vejledning til øvelser tilpasset den enkeltes fitness-niveau og træningsmål.

TomTom Fitness Age & Fitness Points

TomTom Fitness Age giver brugerne en vurdering af deres alder i forhold til deres personlige fitness-niveau. Det er baseret på deres VO2 max og sammenligner fitness-niveauet med brugerens alder og køn. VO2 max (maximum indholdet af ilt en person kan optage pr. minut i forhold til deres kropsvægt) er en nøgleindikator i forhold til cardio fitness og en globalt anerkendt måleenhed.

Baseret på din opnåede Fitness Age optjener du Fitness Points, hver gang du træner. Jo bedre indsats, jo flere point optjener man. Optjener du 100 Fitness Points hver dag, hjælper du dig selv med at opretholde en sund livsstil. Hvis du når omkring 500 Fitness Points tre gange på en uge, vil din fitness-alder blive forbedret med tiden.

Personalised Workouts

Personalised Workouts tilbyder brugeren halvtreds løbe- og cykel-træningspas direkte på deres TomTom Sports-ur. Intensitet og varighed bliver automatisk justeret til at modsvare den enkeltes fitnessniveau.  Personalised Workouts kan hjælpe til at forbedre din Fitness Age ligesom det kan støtte den enkeltes træningsmæssige ambitioner så som at løbe et marathon, forbrænde mere fedt, cykle eller løbe hurtigere eller blive stærkere.

Yderligere opdateringer

Telefonbesked-funktionen samt Autopause er nu også tilgængelig til alle TomTom sports-ure. Telefonbesked-funktionen gør det muligt for dig at se sms’er og telefonopkald direkte på dit ur. Med Autopause pauser dit TomTom Sports-ur automatisk, når du stopper med at bevæge dig, og forhindrer dermed at midlertidige stop og pauser i din aktivitet giver et forkert billede af dine samlede træningsdata.

TomTom Fitness Age og Fitness Points er blevet udviklet til at give vejledning og motivere alle, uanset deres fitness-niveau eller hvilken type træning de bedst kan lide. Alle nye funktioner vil være tilgængelige via en software-opdatering fra og med september 2017.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?