IFA 2018: Spekulationer: Huawei hinter om fremtidige produkter

Kinesiske Huawei lancerede et par spændende produkter og teknologier på årets IFA. Men det mest spændende var ikke det de viste frem, men det som de – meget subtilt – antydede ville komme i fremtiden

Huawei - nok de mest innovative på IFA 2018.

Huawei havde et par spændende lanceringer på årets IFA, blandt andet et nyt chipset og en ny mobil 4G-router/højttaler (jeps, den er begge dele).

Men det var faktisk ikke det mest spændende fra Huawei – næ det mest spændende var nogle af de ting som godt skjulte lanceringer og teknologi-fremvisninger hentydede til.

Trådløs opladning af næste Mate

Lad mig lige starte med et lille produkt som stort set ikke blev nævnt – en trådløs ’Quick Charger’. Og ja – jeg ved godt at der findes masser af trådløse opladere på markedet, men det interessante i denne sammenhæng er, at Huawei endnu ikke har nogle produkter der kan oplades trådløst…

Samtidig så ved vi nu, at deres nye smartphone, Mate 20 og Mate 20 Pro, lanceres d. 16. oktober i London. Og det er så her at det regnestykke går op. Mate 20 og Mate 20 Pro får trådløs opladning – endelig. Der er ingen fra Huawei der ønsker at bekræfte disse formodninger, men hvorfor skulle de introducere en trådløs oplader, hvis der ikke også kommer en smartphone der understøtter den teknologi? Sjovt nok kommer Mate 20 lite allerede på gaden her i september, men Huaweis lite-modeller har aldrig de helt nyeste teknologier indbygget, så jeg tvivler på at der er trådløs opladning i den.

Spandevis af hestekræfter i nyt chipset

En af de helt store lanceringer fra Huawei var deres nye Kirin 980 chipset – men specifikationerne sat til side, så var det noget helt andet der vækkede min interesse der. Og jo – jeg synes også det er fascinerende at den nogle imponerende hestekræfter gemt under siliciumkappen – men det er jo bare specifikationer.

Næ det mest interessante var nogle brugsscenarier som Huawei viste frem på deres stand. De to ting vækkede min udelte opmærksomhed. Dels en demo af, hvordan de i real-time kunne mappe en løber, og on-the-fly fjerne baggrunden og sætte en anden baggrund ind. Udover det virkelig viste hvor mange kræfter Kirin 980 har, så viste det også en funktion jeg er sikker på vi kommer til at se i softwaren på den næste Huawei flagskibsmobil.

En anden ting som Huawei viste frem var, hvordan processoren var kraftig nok til at spore alle bevægelige led i en person der stod foran et kamera – præcis som man ser du, ved hjælpe af markører, mapper en person når du skal animere en figur ind i en film. Nu kan Huawei så gøre det i real-time, og jeg er ret sikker på, at den funktion også vil finde vej ned i Mate 20/20 Pro. Og pludselig får du en smartphone, hvor du ikke alene kan fjerne en person fra en given baggrund – du kan også animere ham som noget helt andet – og måske endda animere personen selv til at gøre noget helt andet end du filmede ham gøre.

Huawei – innovationernes konge

Jeg er dybt imponeret over Huaweis innovation. De sidste par år har jeg set, hvordan de har kommet med den ene innovation efter den anden, og nu viser de igen, at det er dem der viser vejen – alle de andre halter bagefter. At de så lige skal lære ikke at have mindreværdskomplekser overfor Apple og Samsung er noget helt andet.

Personligt glæder jeg mig vildt meget til at se den næste Mate smartphone, og jeg håber at de stadig formår at holde prisen under de 7.000 kroner, og ikke gå ind på Samsungs og Apples tåbelige ræs mod latterlige høje priser.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2735 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart