Internettet flyder over af tilgængelige private data

Ny rapport fra Check Point Research viser, hvordan private data fra over 2000 forskellige apps kan tilgås af enhver med en browser

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, afdækker i ny rapport, hvordan analytikere har fundet følsomme og private data i forskellige clouddatabaser, der stammer fra en række mobile applikationer. Check Point Research opdagede også, at denne data er frit tilgængelig og kan tilgås af alle gennem enhver browser. Ved at søge på ”VirusTotal” fandt Check Point Research 2.113 forskellige databaser fra mobile applikationer, der lå ubeskyttet på nettet i minimum tre måneder.

Blandt de forskellige clouddata var bl.a. private familiebilleder, sundhedsdata og data fra crypto-platforme – alle data, der kommer fra mobilapplikationer. I en af databaserne fra en populær dating-app fandt analytikerne over 50.000 private beskeder mellem brugerne.

Denne rapport viser klart, hvor let det er at finde dataset og kritiske data frit tilgængelige i cloudmiljøer, som kan tilgås fra alle, der benytter en browser. Det er skræmmende at se, hvor store mængder af privat data, der er tale om. Desuden er der ikke tale om mindre, upopulære applikationer. Vores analytikere kan nemlig se, at det er applikationer, der har mellem 10.000 og helt op til mere end 10.000.000 downloads.

I rapporten viser vi en simpel metode, som hackere benytter, for at give et indblik i, hvordan virksomheder bedre kan beskytte deres cloud-data. Det er dog vigtigt at understrege, at alt vi har fundet i denne rapport faktisk kan udnyttes af alle og enhver. Det er derfor vigtigt, at alle virksomheder, der opbevarer data i en eller flere clouds, sikre, at data ikke kan tilgås af uvedkomne. 

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark

Check Point Software Technologies har valgt ikke at offentliggøre navnene på de forskellige mobile applikationer på nuværende tidspunkt.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?