Jabra Sport Pulse: 1.500 kroner

jabra sport pulse

Jabra Sport Pulse er et bluetooth headset, og det sidder fast direkte i øret. Ingen bøjle eller andet holder det fast. Der er en slags krog der drejes fast inde i øret, og som holder dette in-hear headset fast.

Headsettet er konstrueret i et ret hårdt materiale, men ledningen der forbinder de to ørepropper med hinanden er dejlig blød.

Jabra Sport Pulse arbejder sammen med Jabras egen app Jabra Sport Life, og via den kan du blandt andet holde øje med din puls, og overvåge hvor meget arbejde du udfører når du motionerer. Endelig kan du også besvare telefonopkald via headsettet, hvis det skulle være aktuelt.

Komforten: 65%

Jabra Sport Pulse måler din puls direkte i dit øre, men det kræver at headsettet placeret meget præcist i dit øre, og det er svært. Vi fik konstant at vide i headsettet, at det skulle justeres for at det kunne måle pulsen, og det betød at vi rodede rigtig meget med det under brug – ikke optimalt.

Når du først får placeret headsettet sidder det godt fast i øret, men fordi det er så stift, og fordi du ofte skal justere på det, så er det ikke det mest behagelige at have på.

Efter et stykke tid bliver man ret træt i øret, og det er dejligt at tage det af igen.

Om du styrketræner eller bruger headsettet når du er ude at løbe eller en tur på løbebånd/crosstrainer er ligegyldigt – headsettet har samme grad (eller mangel på samme) af komfort.

Det eneste vi vil sige her er, at hvis hører til typen der spænder i ansigtet når du styrketræner, så vil du hurtigt mærke headsettet i dine ører.

Ideen bag Jabra Sport Pulse er rigtig god, og det er skønt at kunne overvåge pulsen, ikke mindst når man træner kredsløbstræning eller løbetræning. Men det er ikke et headset vi ville tage med på en halv eller fuld maraton.

Lydkvalitet: 50%

Her går det galt for Jabra, og det har vi set før. Deres lydkvalitet i deres audioprodukter svinger vildt meget – nogle gange er den fantastisk (se Jabra Sport Pace-testen) og andre gange, som her, er den bare ikke god nok.

Bassen brillerer ved at være totalt fraværende, eller kun tilstede i meget ringe grad. Den bund som en bas lægger i et musiknummer, var bare ikke tilstede her, og det var meget frustrerende. Selv god musik blev kedelig og ikke noget vi havde lyst til at lytte til i længere perioder ad gangen.

Mellemtone og diskant fungerede fint, og hvis bassen bare havde været tilstede, så ville lydbilledet have været et totalt andet.

For både mellemtone og diskant havde en fin kant og god kvalitet. Det undrede os faktisk ret meget at lyden ikke var bedre, og det passer sig ikke for et headset til 1.500 kroner.

Funktioner og tilbehør: 90%

Her får headsettet en rigtig fin karakter, for der er mange smarte detajler som er brugbare ved Jabra Sport Pulse.

Ikke mindst er funktionen med at headsettet kan måle din puls og logge den i den tilhørende app noget vi kan lide, og noget du kan bruge aktivt i din træning. App’en i sig selv (som kan bruges til alle Jabras sport-headsets), er vi også glade for.

At du kan tracke dine aktiviteter er smart, og hvis du har en målsætning du sigter på, så er sådan en automatisk log nærmest uundværlig. Og det er vildt fedt at du kan vælge musik direkte herfra også, og derved slippe for at have flere forskellige apps kørende under din træning.

jabra sport pulse

Vi manglede et etui (og prisen taget i betragtning synes vi faktisk at der burde have været et i superkvalitet), for vi er nødt til at proppe headsettet i lommen, og dermed det passer sig ikke rigtig for så dyrt et headset, vel?

Der er en kontrolenhed hvorfra du styre volumen, sætte musikken på pause, parre headsettet, tænde og slukke for headsettet og besvare opkald. Den sidder tæt ved dit højre øre, og er let at nå, og det er dejligt.

Produktinformation

  • Navn: Jabra Sport Pulse
  • Producent Jabra
  • Forbindelse: Bluetooth
  • Vægt: 16 gram
  • Pris: Set til kr. 1.499 kroner
  • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Ideen bag Jabra Sport Pulse er rigtig god. Desværre betyder pulslæseren, at selve ørepropperne bliver store og ufleksible, og dermed ryger en del af komforten. Samtidig lader lydkvaliteten meget tilbage at ønske – bassen er totalt væk.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?