Kinesiske myndigheder læser slettede WeChat-beskeder

Det er ikke nogen særlig stor overraskelse at det er muligt, men det er yderst sjældent at vi hører myndigheder indrømme at de kan aflytte sociale medier, selv slettede indlæg. Men det er lige præcist hvad South China Morning Post kan berette er sket

geralt / Pixabay

Det er en anti-korruptionsenhed i Hefei-provisen der på deres sociale medie kunne fortælle, at de havde ’genskabt en række slettede WeChat-samtaler fra en mistænkt person, som et led i en efterforskning.

TechCrunch fortæller at beskeden hurtigt blev slettet, men ikke før mange både havde set den og forstået konsekvenserne af den.

Firmaet bag WeChat, Tencent, forklarer i en pressemeddelelse at ”WeChat ikke gemmer nogen chat-historie – de gemmes kun på brugernes smartphone og computere.”

Der er ikke nogle informationer om præcist hvordan WeChat gemmer beskeder, men alt tyder altså på, at de er tilgængelige i en eller anden måde som gør dem interessante for myndighederne

Den indrømmelse fra de kinesiske myndigheder kommer næppe som en overraskelse, men det rejser spørgsmålet om der er andre bagdøre i WeChat? Kan myndighederne smutte ind og læse beskeder fra aktive konti, kan de få fat i dit password og findes der en måde at virkelig slette beskeder på?

Du kan læse artiklen i South China Morning Post her.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?