Klassens tykke dreng overskygger kammeraterne

Logitech har lanceret en ny Bluetooth-højttaler, som gør det let for dig at have musikken med på farten. Det er ikke mange ris, der smides i hovedet på UE Wonderboom, som differentierer sig fra de fleste konkurrenter med sin hårdførhed

Bluetooth-højttalere er efterhånden ikke længere et særsyn. UE Wonderboom flyder ovenpå i det ellers oversvømmede højttaler-marked. Årsagen er ikke, at vidunderbarnet kan noget nyt og fuldkommen banebrydende, men nærmere fordi Logitech har forstået, hvad en Bluetooth-højttaler er til for – og hvilke strabadser den skal kunne klare.

Kr. 799 koster en UE Wonderboom. Du skal til gengæld købe mindst to højttalere, hvis du vil udnytte deres fulde lydpotentiale. Prisen overraskede mig enormt meget, da Logitech præsenterede mig for den lille, tykke sag. Sjældent har jeg oplevet så god lyd i så lille en højttaler til så få penge.

Billede(5)

Fancy og robust design

Lyd er dog ikke alt, når det kommer til en transportabel højttaler. Hvad hjælper det, at den spiller som dit stereoanlæg derhjemme, hvis den vejer og fylder ligeså meget? UE Wonderboom er på størrelse med et forvokset granatæble, hvilket gør den nem at have med på farten. Herligheden vejer 425 gram og passer fint i tasken.

Wonderboom er samtidig virkelig smuk med sit rappe design og ditto farver. Skal du hygge med vennerne, er højttaleren en god conversation-starter. Jeg smed et tilfældigt billede op på min Facebook-profil, hvor UE Wonderboom stod i baggrunden, og folk var mere interesserede dem end mig – tager man en supermodel med til mandefesten, må man forvente en ensom aften ved hjørnebordet.

ue-wonderboom-21

Vidunderbarnet er IPX7-certificeret, så den kan tåle at blive dunket i vand ned til 1 meter i 30 minutter. Bliver den slæbt gennem mudder eller andet snask, kan du roligt håndvaske den – dette er i sig selv ikke en sjældenhed. UE Wonderboom kan dog noget, som de færreste konkurrenter kan; du kan tabe den på gulvet fra 1 ½ meters højde, og højttaleren vil stadig overleve – det lover Logitech. Det løfte skulle testes… i København Karateklub:

Funktioner

Das Wunderkind er nem at betjene. På fronten finder du UEs klassiske + og – tegn, der bruges til lydstyrkeregulering. I toppen kan du slukke for dyret, bladre i musikken med UE-knappen såvel som parre det med en anden højttaler, så du får 360 graders lyd i stereo, oh la laaaah!

SAMSUNG CSC
ultimate-ears-wonderboom-lifestyle-1-100715599-large

Parringen kræver, at du tilslutter begge Wonderboom-højttalerne til din enhed via Bluetooth, og derefter holder UE-knapperne i bund i et par sekunder. Efter 5 sekunders tid spiller alle højttalerne samme nummer fra din tilsluttede enhed. Du skal ikke installere apps eller andet gejl for at opnå 360 graders stereo. Det tog mig mindre end 1 minut at parre højttalerne med min telefon og opnå dobbelt stereo.

Wonderboom har en batterilevetid på op til 10 timer afhængig af, hvilken form for musik du spiller og hvor højt. Skal du oplade batteriet helt, tager det cirka 3 timer med USB-oplader.

360 graders glæde

Wonderboom byder som sagt på 360 graders lyd, så du kan placere højttaleren mit i lokalet, og alle kan høre med. Når jeg går en tur rundt om den, er der marginal forskel i lydbilledet, da bas og diskant optræder hele vejen rundt.

I mine ører er UE Wonderboom bedre end forgængerne, UE Boom og UE MegaBoom, fordi bassen er bedre, og lydbilledet er mere fyldigt. Når jeg smækker elektronisk musik på, er der ikke længere en kraftig undertone af metallisk dåseklang, men nærmere et godt og balanceret lydbillede, hvor den kraftfulde bas ikke overskygger diskanten og mellemtonerne alt for meget. Jeg kan høre de finere nuancer i musikken såsom hi-hat, triangel og andre subtile detaljer.

jbareham_170308_1521_0010.0.0

Paradokset er, at Wonderboom koster betydeligt mindre end forgængerne, men alligevel formår Logitechs seneste vidunder at levere en bedre lydoplevelse. Givet, vi er stadig et stykke fra hi-fi, men det er naturligvis forventeligt, når der er tale om små Bluetooth-højttalere med emuleret bas.

Du kan godt forvente, at den lille tykke kan spille en stor stue op. Skruer du helt op for lyden, når du et decibelniveau, der tangerer høreskader. Baseffekten bliver dog reduceret en anelse, når du skruer helt op for musikken.

Hvor Wonderboom virkelig imponerer er ved dobbelt 360 graders stereo. Her oplever jeg den gode stereomusik, hvor forsangerens stemme centreres i lydbilledet, og hun optræder i feltet mellem højttalerne sammen med de instrumenter, som spiller en central rolle. Jeg oplever sågar en god opdeling af instrumenterne. Eksempelvis ved jeg, at trianglen i BTs nye udgave af Dreaming optræder i højre højttaler, når jeg spiller nummeret på mit anlæg dyre gulvhøjttalere. Det samme gør sig gældende, når to Wonderboom-højttalere spiller nummeret.

Billede(1)

Dobbelt stereo – dobbelt lykke

Ja, jeg ved godt, at jeg skriver stolpe op og stolpe ned om dobbelt stereo, men du gør virkelig dig selv en tjene ved at købe to gange UE Wonderboom – du får ganske enkelt en meget bedre lydoplevelse.

Prisen er overkommelig, og du har et par charmerende tvillinger i hjemmet, på stranden, i sommerhuset eller hvor du nu har brug for god og transportabel lyd. UE Wonderboom er meget unik, da lydkvaliteten, robustheden og brugervenligheden transcenderer prisklassen – ligesom du slipper for grimt mainstream-design. Logitech tør sende deres lille buttede ind i klasselokalet med høje, anorektiske højttalere, som sender den lille nye hungrige blikke.

Ultimate Ears lever op til sit ry med Wonderboom, og jeg har ikke oplevet en Bluetooth-højttaler med så god lydkvaltiet med mindre, der stod minimum kr. 2.500 på prisskiltet.

Produktinformation

  • Navn: UE Wonderboom
  • Producent: Logitech
  • Driverstørrelse: 40 mm
  • Batterilevetid: Op til 10 timer
  • Dimensioner:  93,5 mm i diameter, 102 mm i højden
  • Vægt: 425 gram
  • Vandtæt: Ned til en meter i op til 30 minutter
  • Vejledende udsalgspris: Kr. 799
  • Mere information hos: Ultimate Ears

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Wonderboom fra Ultimate Ears leverer noget af den bedste lyd, jeg har oplevet i en Bluetooth-højttaler, der kostede mindre end et par tusinde kroner. Givet, du skal købe mindst to styks, hvis du vil udnytte Wonderbooms potentiale, men det er oplevelsen værd. Skal du have lidt musik med på stranden eller til grillen, er de små buttede nemme at have med, og de spiller i op til 10 timer på én opladning. Party on!

Kommentar til artiklen?