Mine fem favorit apps

Din mobil er den gadget der følger dig overalt, og det der gør den så nødvendig er de mange forskellige apps der findes til den. Her er mine fem absolutte favoritter – og de findes både til Android og iOS

Jeg er vild med min smartphone – og jeg skifter ofte mellem Android og iPhone. Derfor er der visse apps der altid følger mig, og dem vil jeg godt dele med dig her.

Outlook

Om du bruger Android eller iPhone så findes der indbyggede mail-klienter, men hånden på hjertet så har jeg aldrig været speciel begejstret for de klienter der følger med. Da jeg samtidig bruger Outlook på såvel min mac som min pc, og samtidig har en Office 365-licens, er det naturligt for mig at søge andre græsgange.

Outlook til iOS og Android er en avanceret mail-klient, hvor du let sætter flere forskellige mailkonti op, og hvor du let kan sortere dine mails i mapper.

Kørebog

Jeg kører rigtig meget i min bil, og det er vigtigt for mig altid at have styr på antallet af kørte kilometer, og ikke mindst om de køres privat eller for mit arbejde. Kørebog er en god app du både kan bruge helt gratis eller betale for at bruge den.

De to versioner kan som udgangspunkt det samme – tjekke hvor langt dine køreture er. Forskellen er at du med den betalte version dels kan gemme dit køreregnskab i skyen, og dermed hente den ned på andre enheder, og så kan du eksportere det til f.eks. Excel.

Kørebog holder styr på alle mine køreture, og jeg kan ikke undvære denne lille app.

TomTom Go

Navigation er ikke længere noget der kræver specielle gps-enheder du sætter i forruden på din bil. De fleste smartphones har faktisk indbygget en gps-funktion. Enten via Kort i din iPhone eller via Google Maps i din Android-smartphone.

Men jeg foretrækker Tomtom Go, en fortrinlig navigations app, der indeholder kort til det meste af verden. Du kan altid skifte kort, og du har ikke brug for at være online når du kører – kortet ligger placeret på din smartphone.

Samtidig har den en let og rigtig god brugergrænseflade, så det er let at indtaste adresser og finde interessepunkter. Eneste minus er, at den har en tendens til at sluge ret meget strøm.

Scanner for Me

Ved et tilfælde faldt jeg over denne lille app- Scanner for Me. Den forvandler din smartphone til en scanner, der både er hurtig og let at bruge. Når du har startet denne app, så lægger du bare det du skal have scannet foran telefonen. Den finder selv det du skal have scannet, rammer det ind og tager et billede.

Dernæst lægger du det næste papir der skal scannes, og når du er færdig kan du gemme det hele på mobilen, og du kan sende det til din computer som f.eks. en pdf-fil. Super let og så slipper du for at tænde din printer/scanner.

Keeper

Hvis du er som de fleste, så har du masser af steder hvor du har brug for et kodeord. Problemet for mig er blot, at jeg har en tendens til at glemme hvilket kodeord jeg bruger hvor, og det betyder at jeg har en tendens til at vælge det samme – hvilket ikke er specielt smart.

Keeper klarer opgaven med at huske dine kodeord for dig. Den kan også lave kodeord for dig, og når du så skal indtaste kodeordet på f.eks. din online mailkonto, så kan du kopiere det direkte fra Keeper.

Hvad er gør Keeper så stærkt et værktøj er, at det faktisk findes til både Android, iOS, mac og pc. Og har du en konto, så synkroniserer den dine kodeord på tværs af alle dine enheder. Bare genialt.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?