Stadig sur på Google

Googles sikkerhedsfunktion der låser en mobil efter gendannelse, kan besejres. Men det er kompliceret og unødvendigt

Lad mig bare starte med at sige det: Jeg er stadig sur på Google. Deres sikkerhedsfunktion der skal beskytte en Android-enhed, hvis den bliver gendannet til fabriksindstillingerne er, for at sige det mildt – irriterende.

I min klumme ”Hvordan Android stoppede mig fra at forlade min iPhone”, fortæller jeg om mine problemer med at få adgang til en ældre Android-enhed, bare fordi jeg havde valgt at gendanne den til fabriksindstillinger.

Efter min sidste klumme gik jeg så i gang med at benytte nogle af de tricks der skal til for at åbne op for mobilen.

Det første jeg fandt ud af i min research er, at der ikke er et generisk trick der passer til dem alle. Alt afhængig af model så er det forskellige hacker-tricks der skal bruges for at låse op for mobilen. Men i bund og grund er de alle skåret over samme læst.

På den ene eller anden måde skal du have mobilen til at åbne for en browser (Chrome), og det skal jo ske inden mobilen rent faktisk er låst op. Umuligt? Næ det er det faktisk ikke, men der er et væld af forskellige måder, hvorpå opgaven kan/skal løses. Youtube er en sand guldgruppe af disse tricks, og jeg fandt da også en metode der var skræddersyet til netop min mobil.

Så jeg fulgte guiden, fik åbnet for en browser, downloaded et lille program der faktisk bare var en launcher, og pludselig havde jeg adgang til min mobil igen. Jeg kunne nu komme ind i indstillinger, og ved at, igen, gendanne til fabriksindstillinger – og bede om at konti blev slettet – så lykkedes det. Efter nulstilling var mobilen som ny, og jeg kunne nu indtaste en ny Google-konto og få lov til at bruge min mobil.

Der var andre metoder der kunne bruges. Nogle handlede om at hente værktøjer ned der gav adgang til at fjerne konti på mobilen og andre om at fjerne alle data på mobilen. Men det korte af det lange er – det kan gøres.

Det bringer mig tilbage til min oprindelig sindstilstand: Jeg er stadig sur på Google. Ikke alene gør de livet hamrende besværligt for os seriøse og lovlige brugere af mobiltelefoner, de har også et sikkerhedssystem der let for hackeren at knække.

Så kære Google – få nu lige næsen ud af skyen og lyt til jeres brugere. Der er mange klager over det såkaldte FRP-system, og der er ingen mulighed for at få hjælp fra jer. Lav et system, hvor det er muligt at låse mobilen op fra ens Google-konto, så det ikke er nødvendigt at skulle bruge dage på at finde et hackerværktøj til at klare opgaven på, ok?

Og så glæder jeg mig i øvrigt over, at jeg ikke nåede at skifte min iPhone ud. Android (og Google), pisser mig virkelig af lige nu.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?