Kraftfuld discount-smartphone

Huawei har lige sendt deres P8lite på gaden, en neddroslet version af deres flagskib P8, men på ingen måde en tandløs smartphone, og prisen er meget attraktiv

p8lite

Når der introduceres en smartphone på markedet med betegnelsen ’lite’, stritter nakkehårene altid lidt på os her på redaktionen. Det betyder som regel, at det er en amputeret mobil, som langt fra lever op til, hvad man med rette kan forvente af en moderne smartphone.

Men det er langt fra tilfældet med kinesiske Huaweis P8lite. Vores test viser nemlig, at den både har masser af kræfter og et fortrinligt kamera.

Vi skrev tidligere på året en nyhed om at den nu var på vej , og at det er en mindre udgave af det flagskib de lancerede tidligere i år, og som vi testede op mod Samsung Galaxy S6 Edge.

Men når der så er en prisforskel på små 1.500 kroner, hvad er det så, man ikke får med i P8lite? Det spørgsmål var det første, vi besluttede os til at finde ud af, og der gik ikke længe, inden det stod klart – en stor del af prisbesparelsen kommer fra billigere konstruktionsmaterialer og ikke mindst funktioner, der ikke er kommet med ned til P8.

Elegant design i billigere materiale

Huawei har taget fat i det design, som de også har brugt på P8, og langt hen ad vejen virker det. P8lite fremstår som en elegant smartphone med et metallignede look. Den har afrundede hjørner og kanter, og den ligger supergodt i hånden.

Det er så også, når man tager fat i den, at det går op for en, hvor det er Huawei har skåret på udgifterne for at producere en billigere smartphone.

Hvor P8 var fremstillet i et enkelt stykke aluminium, og dermed blev både meget stabil og robust, så er P8lite fremstillet i et plastikmateriale, hvilket gør den virker både let og mindre stabil, når man holder den i hånden.

Skærmen er også en anelse mindre end på P8, i stedet for de 5,2” så er skærmen på 5”, og opløsningen er også noget mindre, nemlig 1.280 x 780.

Ikke desto mindre er det samlede indtryk godt, Huawei P8lite giver indtryk af at være en god, elegant smartphone, som samtidig er dejlig tynd og let.

Kameraet overrasker

Der er to steder, hvor Huawei ikke har sparet på pengene. Dels på processoren, som er en Kirin 620 cpu med 8 kerner, hver på 1,2 GHz. Dels er det kameraet, der både har en meget høj kvalitet og masser af spændende funktioner.

Det er da også kameraet, vi vender blikket mod, inden vi kigger på hvor mange hestekræfter, der gemmer sig i P8lite.

De to kameraer på mobilen er et 13 MP og et 5 MP kamera, linsen er en 7 cm mikrolinse, der er udstyret med en 28mm vidvinkel objektiv, allerede her tegner det lovende.

Den indbyggede kamerasoftware har de samme funktioner, som ses i flere af de større  Huawei-modeller. Det kan tage panoramabilleder, optaget i HDR, have multiple fokuspunkter, tage 10 billeder ad gangen, hvor du så selv vælger det eller de bedste, og den kan lægge vandmærker ind på dine billeder.

Endelig har den et par selfie-funktioner så som Forskøn, foto og video, og som noget nyt har den funktionen Tidsforkortelse. Sæt kameraet op på et stativ, vælg hvor kameraet skal fotografere og aktiver Tidsforkortelse. Nu skal du bare vente – kameraet tager billeder med et bestemt interval, og når du slukker, fremstiller mobilen en video, der er produceret af alle de fotos, den har taget.

I indstillinger er der et hav af indstillinger at rode med, blandt andet ’perfekt selfie’ og smiledetektor, og den er nu ret smart – den tager nemlig billeder, så snart den opfanger et smil på en af de personer, der skal fotograferes.

Funktionsmæssigt er der masser af guf at komme efter i P8lite, så vi kastede os over selve billedfunktionen – kunne den så også godt tage gode billeder? Svaret var et rungende ja. Det er både skarpe og farvemæssigt gode billeder, der kommer ud af mobilen.

Specielt HDR-funktionen er god – den sørger for, at når du tager billeder med meget forskellige belysninger, så bliver de mørke områder lysnede og de lyseste mørknet lidt. Resultatet er rigtig gode billeder.

Kameraet er også dejlig hurtig, og om ikke andet kan man altid bruge ’bedste foto’, hvor kameraet napper 10 billeder i hurtig rækkefølge, og så skal du bare selv vælge det bedste ud.

p8lite

Masser af hestekræfter

For at være helt ærlige – vi havde forventet, at P8lite ville halte godt efter, når vi sendte den igennem vores benchmarks, men det viste sig hurtigt, at den blæste igennem for fuld fart.

Et benchmarkprogram som AnTuTu scorer den til 34.022, og dømmer den til at have en meget høj generel ydelse, faktisk bedre end 95% af andre enheder. Kigger vi på gaming-ydelse, så er den bedre end 60% af alle enheder og batteriydelsen er gennemsnitlig, men stadig bedre end 50% af alle andre enheder. Det er flotte ord fra AnTuTu, og vi kastede os nu over den næste af vores små test.

Denne gang var det Vellamo, der scorer browseren til 1.910, hvilket er en middelkarakter. Multicore får 1.436, hvilket er en sjetteplads mens Metal-scoren er på 1.082 og igen også giver en 6. plads.

Vi gik videre til AndeBench Pro som dukkede op med en score på 4.269, og et nærmere kig på de underliggende tal viste, at P8lite lå godt til i alle klasser.

Endelig sendt vi den lige igennem GLBenchmark, der måler hvor god den er at spille på, og her klarer den sig utrolig godt, og præsterede fps på op til 37, hvilket er ret pænt på en billig smartphone.

Opsamling

Vanen tro, fristes vi til at sige, så leverer Huawei varen når de sender en ny smartphone på markedet. Den holder, hvad den lover, og den formår endda at imponere en del steder. Det er så endnu mere imponerende at tænke på, at den kan erhverves for 2.199 kroner inklusive alt.

Det har været en fryd at teste P8lite, ikke mindst på grund af et kamera i meget høj kvalitet. Samtidig har den nok af de spændende Huawei-funktioner til at give den indtryk af at være bare lidt mere, end den faktisk er.

Produktinformation

  • Navn: P8lite
  • Skærmstørrelse: 5.0”
  • Skærmopløsning: 1280 x 720 pixels
  • Processor: Octa-Core ved 1,2 GHz på alle de enkle cpu’er
  • Lager: 16 GB indbygget
  • Netværk: 802.11 a/b/g/n
  • Bluetooth: 4.0 LE
  • Kamera: 13 MP bagpå, 5 MP foran
  • Pris: 2.299 kroner
  • Mere information for P8lite her

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

En smartphone med masser af hestekræfter og et skønt kamera. Prisen er meget attraktiv, og mobilen er spækket med funktioner, som man hurtigt vænner sig til.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?