Verdens første Tango-smartphone kommer fra Lenovo

Navnet på den nye smarthone baseret på Googles sensorer og software er Phab2 Pro, og bringer Augmented Reality ned på din smartphone

Phab2

Som den første telefon er PHAB2 Pro drevet af Tango-teknologi – et sæt af sensorer og software fra Google, som sanser og kortlægger omgivelserne. Resultatet er en innovativ smartphone, der leverer ’augmented reality’. Med teknologien kan elever og studerende gennem apps med augmented reality eksempelvis placere virkelighedsnære virtuelle dinosaurer i deres undervisningslokale og derved forbedre deres indlæringsevner gennem AR-data, som kommer til syne, mens de går rundt blandt skabningerne.

AR giver også mulighed for nye spiloplevelser, idet man blandt andet kan lege med virtuelle dominobrikker på køkkenbordet, opfostre et digitalt kæledyr i soveværelset eller bekæmpe rumvæsener, som forsøger at invadere dit hus. Ved hjælp af Tango-teknologien har PHAB2 Pro potentialet til at ændre måden, som folk normalt tænker kortlægning af indendørsarealer på. AR-teknologien kan eksempelvis forme fremtidens virtuelle museumsbesøg med GuidiGO app’en. Med Tango-teknologien giver PHAB2 Pro hidtil usete muligheder med en smartphone, som løbende udvikles og forbedres.

– Læs også: Ny smartphone fra Google og Lenovo

”Vi har kort fortalt ønsket at tage et fantastisk koncept og omdanne det til en kommerciel levedygtig mobil enhed. Fra det øjeblik vi oplevede Tango, vidste vi, at det ville blive revolutionerende ligesom eksempelvis GPS. For at gøre PHAB2 Pro til en game-changer har vi udviklet produktet til en overkommelig pris for den almindelige forbruger. Resultatet er ikke alene en højteknologisk telefon, men samlet set et unikt og fantastisk produkt”, siger Jeff Meredith, underdirektør og administrerende direktør for Android og Chrome Computing hos Lenovo i en pressemeddelelse.

Priser og tilgængelighed

Vejledende priser for Lenovo PHAB2 starter fra 199 €, PHAB2 Plus 299 € og PHAB2 Pro fra 499 €. Alle vil være tilgængelige globalt fra begyndelsen af september.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2537 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart