Lenovo Smart Display på vej til Danmark

Lenovo har nu bekræftet, at Lenovo Smart Display med Google Assistant bliver tilgængelig i Danmark fra den 3. juli

Lenovo Smart Display med Google Assistant bliver sat til salg i Danmark. Med en HD-touchskærm (i 10 tommer-versionen) et pakket ind i et minimalistisk, moderne design, skal Lenovo Smart Display være den perfekte hjemme-assistent til hele familien, når der er brug for en hands-free og tidsbesparende hjælpende hånd i hjemmet.

Håndfri assistent genkender din stemme

Den lille skærm har potentialet til at blive centrum for alle opgaver i et travlt hjem: Den kan give overblik over hele familiens skema med en fælles Google Kalender og minde om vigtige aftaler. Lenovo skriver, at Smart Display kan multitaske mellem forskellige opgaver. Det indbyggede kamera giver mulighed for at foretage håndfri videoopkald via den gratis Google Duo-tjeneste, og Smart Display kan så bruges til at styre alt fra lys til musik, lys, kaffemaskiner, temperatur og i det hele taget alle de tjenester, der virker med Google Home. Selv om Smart Display har en touch-skærm, så er det også muligt at styre det hele med stemmen.

Man siger for eksempel ”Hey Google, hvad siger min kalender i dag”, og så fortæller Smart Display, hvordan dagens skema ser ud. Lenovo Smart Display fungerer med Google Home app’en, og ifølge Lenovo kan man tilknytte et hav af tjenester og over 5.000 smart-enheder til den lille skærm. Selv om enheden bliver brugt af alle i hjemmet, kan den lære at genkende de forskellige stemmer i husstanden. Funktionen hedder Voice Match, og skal sørge for, at hver person f.eks. får nyheder eller får vist videoklip på YouTube, som er relevante for netop den person.

Enkelt design

Designet er meget afdæmpet og enkelt. Man har en skærm på 8 eller ti tommer og højttaleren på forsiden, og bagsiden er beklædt med lys bambus eller gråt stof, som er designet til at matche de fleste bordplader. Når enheden ikke er i brug, kan den fungere som automatisk billedramme, hvis man sætter den til at hente fotos fra sin Google Fotos-konto. 10-tommer versionen er i HD 1920×1080, og skærmen på 8 tommer har en opløsning på 1280 x 800.

Styr på privatlivet

Ud over mikrofoner, der skal lytte efter dine kommandoer, har Lenovo Smart Display også indbygget kamera til videoopkald med Google Duo (gratis). Selv om det selvfølgelig er meningen, at kamera og mikrofoner skal være ”på”, så kan man også vælge at slå begge dele fra, hvis man ind imellem vil være helt sikker på, at privatlivet forbliver privat. Her har Lenovo valgt at lave to fysiske knapper, der dels slukker mikrofonen og dels skyder et cover hen foran kameraets linse. På den måde er man sikker på, at en mulig hacker ikke kan få adgang til kameraet, uanset hvad der sker.

To versioner til Danmark

Den 10-tommers Lenovo Smart Display introduceres til en vejledende pris på 1.999 kroner, og 8-tommersmodellen vil være tilgængelig til en vejledende pris på 1.599 kroner. Begge Smart Displays vil være tilgængelige eksklusivt hos Elgiganten på tværs af Danmark fra den 3. juli og kunne forudbestilles fra den 27. juli. Vi lægger selvfølgelig en anmeldelse af Lenovo Smart Display ud på Tech-Test.dk, når vi har den klar.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart