Færøerne og Huawei banker Danmark på 5G

Det kan godt være at vi tror at vi er hurtige i Danmark når det kommer til nye teknologier, men Færøerne slår os altså. De har allerede gennemført de første 5G-opkald og er klar til at rulle teknologien ud til brugere med slutningen af sommeren

I Danmark har vi hængt godt i bremsen når det kommer til 5G, og nu må vi se os slået af vores brødre på Færøerne. De har allerede oprettet et 5G-netværk, leveret af Huawei for resten, og siden 2015 har de sammen med Føroya Tele opbygget og udviklet et 5G-netværk på det naturskønne område.

I en pressemeddelelse fortæller Eva Skeel Nolsø, der er marketingsdirektør i Føroya Tele:

” Vi har en stærk partner i Huawei, som vi nu har samarbejdet med i flere år, og jeg glæder mig til at opleve den forskel, som 5G på sigt kommer til at have for færingerne, når det bliver muligt at tage helt nye teknologier i brug. Færøerne bliver endnu bedre forbundet – både øerne imellem og med resten af verden.”

Brugerne af mobilteknologier på Færøerne har længe været vant til god dækning og høj hastighed, på trods af det noget vanskelige terræn. Faktisk så har 98,6% af Færøerne været dækket af 4G, og derfor har det været vigtigt for dem, også kunne få en god dækning af 5G.

Ikke underligt har man hos Huawei også hænderne oppe. De har en af de, for tiden, sjældne sejre med deres teknologier.

I pressemeddelelsen skriver Mads Rasmussen, teknisk direktør hos Huawei:

” Vi er rigtig glade for sammen med Føroya Tele at bringe Færøerne et vigtigt skridt nærmere alle de muligheder, der ligger i 5G. Den succesfulde test betyder, at Føroya Tele snart kan tilbyde kommercielt brug af 5G-teknologier.”

Det første 5G-opkald på Færøerne gik igennem præcis kl. 14:23 den 6. juni på Huaweis nye 5G-telefon, Huawei Mate 20X. Det var også på denne telefon, at Huawei og Føroya Tele målte en downloadhastighed på 1GB/sek. Dvs. at det nye 5G-net er næsten 10 gange hurtigere, end hvad vi er vant til fra 4G.

  • Huaweileverer samtlige 5G-produkter og løsninger til Føroya Tele, dvs. både RAN-netværk, hovedstammen i det nye mobilnet samt 5G smartphones.
  • Kinesiske Huawei kunne torsdag den 6. juni meddele, at virksomheden nu er leverandør på intet mindre end 46 5G-aftaler fordelt på 30 lande. Mere end 100.000 enheder af 5G-basestationsudstyr er allerede ved at blive taget i brug, hvilket, ifølge Huawei selv, gør virksomheden til den største 5G-leverandør verden over.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart