Midlertidig godt nyt til Huawei-brugere

USA har slækket lidt på restriktionerne mod kinesiske Huawei, og det betyder at der de næste tre måneder stadig kan komme opdateringer direkte til Googles Android OS på deres enheder

Huawei P30 Pro. Foto: Huawei

Selvom det måske lyder som en stakket frist, så er der udstedt en 90 dages licens til Huawei så de kan købe amerikanske produkter indtil 19. august. Forlængelsen er givet for at gøre det muligt for amerikanske teleoperatører, der baserer sig på Huawei-hardware, at finde på andre løsninger.

Huawei må dog stadig ikke købe amerikansk hardware eller software til at fremstille nye produkter uden en yderligere licens som de nok næppe vil få.

Men her og nu betyder det blandt andet Google kan levere sikkerhedsopdateringer og softwareopdateringer til eksisterende modeller de næste tre måneder. Den nye licens betyder også, at Huawei fortsat kan deltage i udviklingen af standarden for det kommende 5G-netværk.

Huaweis stifter, Ren Zhengfei, er dog angiveligt ikke specielt imponeret over denne gestus. Til det kinesiske statsmedie fortalte han, at den udsættelse ikke betød ret meget for firmaet, da de har ”forberedt sig på sådan et scenarue”. Om det så betyder et helt nyt OS til Huawei-mobiler vides endnu ikke.

Det er for resten også meget muligt at licensen bliver forlænget efter de 90 dage. Det er noget de amerikanske myndigheder undersøger, og noget der naturligvis afhænger af, om amerikanske teleoperatører er helt fri af Huawei på det tidspunkt.

Det er måske også værd at bemærke, at næsten 16% af Huaweis indkøb af komponenter gik til USA-virksomheder, blandt andet Qualcomm, Intel og Micron Technologies. Og det er altså ret mange penge USA pludselig går glip af her. Faktisk estimerer Information Technology & Innovation Foundation, at amerikanske virksomheder kan miste op til 56,3 milliarder dollars over de næste fem år, som følge af de handelsrestriktioner, der blandt andet har ramt Huawei.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2686 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart