Mobile VR-løsning fra HTC kommer I 2017

Der er rygter i branchen om at HTC er på vej med en VR-løsning til deres smartphones, og den skulle være meget mere end bare et headset

Ifølge Tech Crunch er HTC på vej med en mobil VR-løsning, og den skulle kunne virke med virksomheden nyeste high-end smartphone, U Ultra.

Men i modsætning til Samsung Gear VR, hvor smartphonen klarer det meste af arbejdet, så skulle HTCs løsning klare langt mere af arbejdet. Det siger Chia-lin Chang, CFO hos HTC til CNET.

HTC har i stigende grad fokuseret på VR som en af deres største produktkategorier, og sidste år lancerede dse deres dedikerede HTC Vive-headset sammen med Valve. Men Vive er dyr, meget dyr, og så kræver den samtidig en dyr gaming-pc for at køre. Det betyder at Vive ikke just bliver revet væk, og faktisk estimeres det at den kun har solgt omkring 500.000 enheder.

Så i forsøget på at komme videre ønsker HTC ikke at kopiere Gear VR eller Daydream måden at gøre tingene på. Chia-lin Chang siger til CNET at HTC har en god plan når det kommer til at kombinere mobilitet med VR, og samtidig at det ikke blot skal være en mobiltelefon der smides ned i et headset.

Dette er ikke den første gang HTC snakker om mobil VR. Under sidste års MWC-show, fortalte de at for dem giver det god mening, at fremstille et produkt der kombinerer deres smartphone- og VR-forretning.

Hvad vi kommer til at se fra HTC vides endnu ikke, men lige om hjørnet ligger MWC 2017 og vi håber, at HTC måske løfter sløret lidt mere for, hvad deres kommende mobile VR-løsning bliver.

About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?