Nu kan børn lave musikvideoer med Lego

Et samarbejde mellem Lego Koncernen og Universal Music Group er mundet ud i en ny platform, hvor børn kan lave deres helt egne musikvideoer

Foto: Lego Koncernen

Lego Koncernen og Universal Music Group (UMG) har lige præsenteret de første produkter til Lego Vidiyo – en legende og innovativ måde at lave musikvideoer på, der understøttes af en serie bestående af BeatBoxes, Bandmates, BeatBits samt augmented reality – alsammen udviklet til at hylde og udvide børns kreativitet gennem leg og musik. 

Offentliggørelsen kommer samme dag, som pladeselskabet Astralwerks under UMG underskriver pladekontrakt med L.L.A.M.A – den første menneskelige udgave af en LEGO minifigur.

På L.L.A.M.A’s debutsingle “Shake”, som bliver udgivet fredag den 19. februar, medvirker den tredobbelte Grammy-vinder NE-YO og den nye stjerne Carmen DeLeon. 

Lego Vidiyo integrerer fysisk og digital leg ved hjælp af “BeatBits” med specialeffekter og musikinspirerede minifigurer, som vækkes til live gennem AR i en splinterny app, som du allerede nu kan downloade.

Lego Vidiyo-verdenen omfatter en spændende produktoplevelse for alle musikelskende børn og er inspireret af en lang række musikgenrer og musikere. Hvert produkt er udviklet til, at man kan lege med det i kombination med den gratis Vidiyo app, der giver børnene værktøjer til at instruere, producere og medvirke i deres egne musikvideoer. 

Beatboxex, Bandmates og Beatbits

De første Lego Vidiyo-produkter består af BeatBoxes, Bandmates og BeatBits. Brugerne vil opleve seks unikke, bærbare BeatBoxes, der hver indeholder en minifigur, som repræsenterer en bestemt musikgenre, en scanningsscene, to udvalgte BeatBits og 14 tilfældige BeatBits. BeatBoxes kan transportere op til 16 BeatBits og indeholder en byggeplade, der kan tilpasses ejerens stil med et udvalg af Lego klodser.

Foto: Lego Koncernen

12 Bandmates er også en del af denne første bølge af Vidiyo-produkter og tilbyder et sjovt udvalg af musikinspirerede Mystery Box samleminifigurer.

De leveres hver med en udvalgt BeatBit og to tilfældige BeatBits. BeatBits er et kreativt system med audiovisuelle effekter og uendelige kombinationsmuligheder. De kvadratiske 2×2-fliser har charmerende tryk, ligesom små albumomslag, der repræsenterer musikeffekter, dansetrin og scenerekvisitter, som vækkes til live, når de scannes i VIDIYO appen.

BeatBits spilles Live under opførelsen, lige som instrumenter, og med de 130 BeatBits, der lanceres det første år, vil der altid være en ny Vidiyo-hitproduktion, som kan laves.

De seks BeatBox- og 12 Bandmate-figurer, der introduceres nu, er: 

  • 43102 “Candy Pop” i Candy Mermaid BeatBox (pop) 
  • 43103 “Pirate Punk” i Punk Pirate BeatBox (punk) 
  • 43104 “Alien DJ” i Extra Terrestrial Dance Music BeatBox (ETDM) 
  • 43105 “Party Llama” i Party Llama BeatBox (tropicon) 
  • 43106 “Unicorn DJ” i Unicorn DJ BeatBox (K-pawp) 
  • 43107 “Robot Break-dancer” i HipHop Robot BeatBox (hiphop)  
  • 43101 Bandmates: Red Panda Dancer; Cotton Candy Cheerleader; Shark Singer; Bunny Dancer; Discowboy Singer; Genie Dancer; Samurapper; DJ Cheetah; Ice Cream Saxophonist; Alien Keytarist; Banshee Singer; Werewolf Drummer 

Lego Vidiyo-produkterne vil være tilgængelige fra den 1. marts og er blot de første ud af mange, der er på vej. BeatBoxes er prissat til 19,99 EUR/USD og Bandmates-samlefigurerne er prissat til 4,99 EUR/USD. 

Der vil være omkring 30 sange fra UMG’s globale kunstnere, herunder tophits og klassikere, som alle er tilgængelige i appen fra lanceringsdatoen, og nye numre tilføjes ofte.

Hver sang er programmeret til at fungere intuitivt med alle BeatBits for at sikre, at de matcher, hvad angår toneart og de specielle musikeffekter, der passer til rytmen i nummeret, hvilket giver børn utrolig mange muligheder for kreativ lydtilpasning.  

Foto: Lego Koncernen

Lego lover at det er nemt at lave en Vidiyo-musikvideo: Download appen, vælg musikken, scan Lego minifigurer og Beatbits, og se dem blive vækket til live gennem augmented reality. Vælg mellem tre forskellige størrelser: Mini (4 cm), Medium (1,2 m) og Mega (5 m) for virkelig dynamiske videoer. Til sidst kan du optage dit mesterværk ved at aktivere de valgte BeatBits og få en utrolig optræden af 60 sekunders varighed, som kan gemmes lokalt i appen, så du kan vise den til dine venner og din familie, eller den kan beskæres og deles i et fuldt modereret og børnesikkert socialt feed.

Som en del af oplevelsen med Vidiyo-appen kan børn vælge tøj, bandnavne og albumomslag og danne deres egne bands, som de kan lave optrædener med. Ved jævnligt at deltage i nye udfordringer i appen samt ved at indscanne produkter optjenes der point, som kan bruges til at låse op for yderligere tilpasningsmuligheder såsom kostumer, tilbehør, koreografi og scenelayouts. Der er mere end 1.400 elementer, der kan låses op for, som kun er tilgængelige via spilletid og deltagelse i udfordringer.  

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3074 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart