Ny ekstremt farlig malware opdaget

En ny malware, der sidder på lur i din computer eller mobil, for på et senere tidspunkt at installere kriminelle virus programmer, er netop blevet afsløret af antivirus firmaet Bitdefenders analytikere

Den ny malware, MosaicLoader bliver distribueret via betalte annoncer, der dukker op, når folk søger efter “gratis” software eller råd om, hvordan man reparerer hacket betalingssoftware.

MosaicLoader er sat op til at lave individuelle søgninger efter beskadiget software eller ulovlige “gratis” versioner af software – for derefter at kunne  inficere hele computeren, tablet eller mobilen.

Hvis en device først er inficeret med MosaicLoader kan den installere enhver type malware til senere brug. Bitdefender har dokumenteret, at MoasicLoader har inficeret devices med alt fra simpel cookie overvågning til udnyttelse af kryptovaluta og til mere komplekse malware typer som Glupteba.

Går efter almindelige brugere

MosaicLoader går efter computer brugere, der har beskadiget software, typisk “gratis” versioner af betalings software. Med selv små skader i software er MosaicLoader, når den først er kommet ind i computeren eller mobilen, parat til at placere enhver malware senere. 

Ifølge Bitdefender er det bedste råd, at lade være med at downloade “gratis” versioner af software. Dels er det forbudt, men Bitdefender’s analyser viser også, at cyberkriminelle på det seneste har haft en lang række aktiviteter, der netop er rettet mod ulovlige kopier af software.

Det ser ud som om at MoasicLoader angrebet er  globalt og at den målgruppe, der især påvirkes, er personlige computere.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3702 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?