Ny elbil på vej til det danske marked

Kinesiske OMODA fortæller at de er på vej med deres OMODA 5EV i starten af 2024, bilen er allerede introduceret på flere markeder i Sydeuropa

Ifølge en pressemeddelelse henvender OMODA sig til den nye generation af globale forbrugere med en ungdommelig tankegang.

OMODA 5EV er deres føreste fuldelektriske model til det globale marked og lover at komme med et meget nyt og sporty-design, der skulle ose af high-tech.

OMODA 5 EV er udstyret med en række forskellige intelligente teknologiske konfigurationer. Den har f.eks. en 12,3″ stor buet skærm, der skulle stå for vejvisning. Den har den såkaldte HMI5.0 visuelle interaktion, der skulle levere en spændende oplevelse når brugeren kører bilen.

Bilen holder blandt andet øje med om brugeren er ved at falde i søvn, og så har den op mod 10 forskellige tilstande, herunder camping, energibesparelse, opvarmning, afkøling, velkommen, karaoke, kæledyr og mere.

Producenten fortæller at den skulle bruge så lidt som 15KWh pr. 100km, og have batterikapacitet nok til op mod 450km. De lover også at den kan lades op til 80% på 35 minutter, så du ikke nødvendigvis skal bruge for lang tid på at lade batteriet op.

Hvad prisen bliver er der dog endnu ingen oplysninger om.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.