Audi tester nye modeller i Q6 e-tron serien i kolde miljøer

Frem mod 2025 vil Audi lancere mere end 20 nye modeller, hvoraf 10 skal være elektriske. Lige nu har de fuld gang i test af deres Q6 e-tron modelserie

Det er ikke længere noget nyt at Audi sender elektriske modeller på markedet. Men det får dem ikke til at stoppe med deres traditionelle modeller. Ifølge en pressemeddelelse har bilproducenten gang i mere end 20 nye modeller, der vil ramme markedet et sted mellem nu og 2025.

Heraf vil mere end 10 være elektriske, hvilket stadig efterlader omkring 20 der stadig vil være drevet af fossilt brandstof – eller måske hybride, det skriver de ikke noget om.

I øjeblikket har de så gang i at teste den næsten produktionsklar Q6 e-tron prototype, og det sker i det nordlige Europa, angiveligt under strenge sikkerhedsbestemmelser. Den kommende modelserie vil både komme i SUV- og Sportback-karrosserivarianter, og det er den første, der bygges med Audis nye Premium Platform Electric teknologiplatform.

Den får en 800-volts elektrisk system og kraftfulde elmotorer, samt et nyt batteri- og ladestyringssystem og en nyudviklet elektronikarkitektur.

Alt det skulle munde ud i, at Q6 e-tron markerer det næste store skridt for Audi når det kommer til elektrificering og digitalisering af Audis modelportefølje.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.