Lille elektrisk SUV satster på høj sikkerhed

Til sommer dukker den lille fuldelektriske SUV Volvo EX30 op i Danmark, og den skulle have et stort fokus på sikkerheden

Volvo EX30. Foto: Volvo Cars

Ifølge Volvo Cars er deres kommende Volvo EX30 den mindste SUV de nogen sinde har leveret, men den skulle ikke desto mindre indeholde nogle af de bedste sikkerhedsinnovationer og -foranstaltninger producenten kunne komme op med.

Volvo EX30 er blandt andet udstyret med en døråbningsalarm, der skal hjælpe med til at reducere situationer, hvor en bildør bliver åbnet og forårsager ulykker for cyklister. Døralarmen advarer både med visuelle og auditive signaler, hvis der f.eks. er encyklist på vej i nærheden af døren.

Volvo Cars skriver i pressemeddelelsen, at den nye fuldelektriske SUV er designet specifikt til at beskytte mennesker i travle bymiljøer, hvor døralarmen blot er en af dem.

Volvo EX30 har en nye døralarm. Foto: Volvo Cars

EX30 skulle også have fået et styrket sikkerhedsbur, de såkaldte A-, B- og C-stolper, samt tag, så den bedre beskytter bilens fører og passagerer. Den har også indvendige sideairbags (FSAB) på indersiden af førersædet, skabt til at hjælpe med at reducere hoved- og brystkasseskader ved sidekollisioner.

Producenten fortæller også, at Volvo EX30 som standard har implementeret et nyt, avanceret advarselssystem, der beskyttet føreren, når der er brug for det. Systemet registrerer blandt andet, om man holder ved rattet.

Rattet har også en sensor, der registrerer øjen- og ansigtsbevægelser ca. 13 gange i sekundet. Sensoren vil så ud fra en algoritme forsøge at vurdere, om føreren er distraheret, døsig eller på anden måde uopmærksom, før føreren selv er opmærksom på det.

Endelig fortæller Volvo Cars, at EX30 er udstyret med deres nye autobremsefunktion, der er designet til at hjælpe med at undgå vejkrydsulykker. Hvis en anden bil uventet krydser EX30s vej, standser bilen og undgår kollision.

Vi glæder os til at se den nye bil på de danske veje.

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.