Ny smarthøjttaler fra Google: Nest Hub giver dig stemmestyret og visuel hjælp

Google lancerede i går Nest Hub - en søster til smarthøjttalerne Home og Mini, nu med skærm. Det åbner bl.a. for en ny fotooplevelse for familien, hjælp i køkkenet og nem kontrol af apparater i hjemmet

Familien af stemmestyrede smarthøjttalere fra Google har fået et nyt medlem. I går lancerede Google deres Google Nest Hub, der udover at være stemmestyret også har en 7-tommers skærm. Dermed vil man have Google’s services – søgninger, Kalender, Maps, YouTube og ikke mindst Fotos – foran sig på skærm. Og hvor Google Home og Mini svarer i lyd, kan Nest Hub også svare visuelt.

Den indbyggede Google Assistent virker allerede i dag med tusindvis af apparater, og med Nest Hubs skærm bliver det lettere at styre dem fra ét sted – og få dem til at arbejde smertefrit sammen. Eksempelvis kan man dæmpe lyset, styre tv’et og kontrollere sit udendørskamera uden at skulle hoppe mellem forskellige apps på telefonen.

“Tanken bag Nest Hub er, at den skal være aktiv og hjælpsom på de rigtige tidspunkter – og træde anonymt i baggrunden på andre. På den måde bliver der mere tid og rum til familielivet. Vi er glade for at kunne introducere Nest Hub på dansk grund. Det vil give danske familier adgang til en mere smidig styring af hjemmets apparater og mulighed for at få mere ud af eksempelvis de mange billeder, de fleste af os render rundt med på telefonen”, siger Googles kommunikationschef i Danmark, Jesper Vangkilde i en pressemeddelelse.

Billeder frem fra gemmerne

Erfaringerne fra andre lande viser, at mange bruger Nest Hub som en digital billedramme, der viser et udvalg af familiens bedste fotos via Google Photos. Ofte bliver fotos næsten glemt, kort tid efter de er taget. Men med Nest Hub kommer familiens fælles minder helt ind i stuen som et interaktivt album, som også kan deles på tværs af familiegenerationer. Alt sammen kan styres med stemmen, hvad enten man ønsker at se billeder af bestemte personer, katte eller feriefotos fra Mallorca. Og takket være maskinlæring kan Google Fotos automatisk fravælge dubletter og slørede fotos.

I køkkenet er Nest Hub en oplagt medspiller under madlavningen, hvor man guides gennem madlavningen skridt for skridt med hjælp direkte på skærmen. Dermed er våde eller fedtede hænder ikke et problem. Man kan også spørge: “Vis mig, hvordan man laver pandekager” eller “vis mig en video med, hvordan jeg skærer en ananas” og få vist instruktionsvideoer fra YouTube.

Andre velkendte features fra Google Home højttalerne vil nu optræde med billeder, eksempelvis “Godmorgen”, som giver et skræddersyet overblik over dagen med fx vejrudsigt, kalenderaftaler og de seneste nyheder fra Radioavisen eller Radio24syv. Vil man have musik i ørerne, kan man bede Nest hub om at afspille specifikke numre eller kunstnere via populære musiktjenester som eksempelvis Spotify og YouTube Music. Nest Hub kan også bruges som mini-tv, eksempelvis gennem Viaplay.

Med lanceringen af Nest Hub er tanken, at smarthøjttalerne kan kobles sammen med de øvrige enheder fra Nest, såsom sikkerhedskameraer, dørklokke og røgalarmer. Det giver tilsammen et mere hjælpsomt hjem, forklarer Jesper Vangkilde.

“Enhver familie ønsker sig sikkerhed og tryghed, men omvendt skal sådanne apparater ikke fylde for meget, hverken fysisk eller mentalt. Vi bruger alle sammen vores telefon hele tiden i løbet af dagen – på arbejde og i S-toget. Derfor skal vi i højere grad lægge den fra os, når vi kommer hjem og kigge hinanden i øjnene. Den udfordring forsøger vi at løse med Nest-enhederne”.

Nest Hub er samtidig designet til at fungere ubemærket i husstanden. Lyssensoren Ambient EQ tilpasser Nest Hubs 16 millioner farver og toner sig til det aktuelle lys i rummet. Er fjernsynet fx blændet op, vil Nest Hub automatisk blænde ned.

Google Nest Hub koster 999,- og fås på Googles webshop, samt hos Elgiganten, Power m.fl.

Fakta

  • Google Nest Hub forstår og svarer ligesom Google Home og Home Mini på dansk.
  • Google Nest Hub vejer 480 gram og fås i to farver: lysegrå og mørkegrå.
  • I forbindelse med lanceringen får søsterprodukterne nye priser: Google Home koster 799,- og Google Home Mini 449,-.
About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?