Ny Surface Pro kommer til Danmark

Microsoft introducerer en optimeret, ny Surface Pro. Den nye laptop får følgeskab af den populære Surface Studio, der også i dag introduceres på det danske marked

Tirsdag den 23. maj præsenterede Microsoft i Shanghai en ny laptop, Surface Pro, som forener alsidighed og mobilitet i et let og raffineret design. Danske brugere kan forudbestille den fra dags dato til levering 15. juni.

Den nye Surface Pro har fået et gennemgribende re-design, der har øget ydeevnen og tilført 50 procent ekstra batteritid i forhold til Surface Pro 4 med i alt 13,5 timers batteritid. Alt er blevet strømlinet og forfinet – fra de blødere, runde kanter, til kameraerne, der er skabt, så de yndefuldt går i et med skærmkanten.

Surface Pro måler 8,5 mm. i bredden og vejer 0,76 kilo, hvilket gør den lettere end tasken, den opbevares i. Samtidig bringer den ydeevnen fra en 7. generations Intel Core-processor ned i et spinkelt, stilrent design. Tastaturet Signature Type Cover leverer høj kvalitet, mens afstanden på 1,3 millimeter mellem tasterne gør det muligt at skrive hurtigt og præcist. Et trackpad af glas med femfingers multi-touch-funktioner muliggør den største præcision, mens hele tastaturet er pakket ind i et blødt og holdbart Alcantara-stof, der understøtter det flotte design og giver god støtte til håndfladerne. Den nye Surface Pro vil også være tilgængelig med 4G LTE senere på året.

Den mest alsidige Surface

Surface Pro er ikke kun en dynamisk laptop, men også et mobilt kreativt studie, som med en 12,3 tommer PixelSense-touchskærm understøtter Surface Dial og den nye Surface Pen. Den nye Surface Pen er dobbelt så præcis som forgængeren med mulighed for at tegne og skrive hurtigt og flydende med skygger og hældning. Specialudviklet silicium i den nye Surface Pro og i Surface-pennen vil forbedre skriveoplevelsen i Office 365 og Windows 10 med Microsoft Whiteboard, så folk overalt i verden får mulighed for at være mere kreative og produktive – også i fællesskab.

Et mobilt, kreativt studie

Surface Pro tager oplevelsen af at arbejde kreativt i Surface Studio og fører den over i mobil form. Takket være et nyt hængsel, der kan justeres til 165 grader, er det muligt at sætte Surface Pro i ’Studio Mode’ og selv indstille skærmen til den rigtige vinkel.

Den 12,3” PixelSense højopløsningsskærm er skabt til at understøtte den nye Surface Pen og kreativ udfoldelse, mens de 4096 niveauer af berøringsfølsomhed giver forbedret præcision og respons. Samtidig registreres pennens hældning, som gør det lettere at lave skygger og ramme præcist, når man tegner og skriver.

Den nye Surface Pro gør det også muligt at bruge Surface Dial på skærmen. Hvis man placerer Dial-hjulet på skærmen, dukker der en række digitale værktøjer frem, så man hurtigt kan finde genvejene og komme ind i et effektivt arbejdsflow.

Surface Pro kan købes fra 7.299 kroner inkl. moms og kommer i grå farve til Danmark, mens coveret kommer i følgende farver: platin, bordeaux, koboltblå og sort. Den kan forudbestilles 23. maj og lander i butikkerne den 15. juni 2017 på 26 markeder, herunder Danmark. Den nye Surface Pro samt Surface Pro Signature Type Cover kan forudbestilles fra i dag i Microsoft Store samt hos udvalgte forhandlere. Den nye Surface Pen udkommer i løbet af de kommende uger.

Surface Studio kommer endelig til Danmark

En anden nyhed på det danske marked er introduktionen af den populære Surface Studio. Den blev lanceret i oktober 2016, men har været forbeholdt udvalgte lande frem til nu. Surface Studio forvandler dit skrivebord til et kreativt studie og udgør en helt ny kategori, som på én og samme tid er en kraftfuld arbejdsstation og en kreativ legeplads, der indbyder til en mere naturlig og indlevende tilgang til arbejdet.

Surface Studio ligner lidt et kunststykke med verdens tyndeste skærm og en virkelig imponerende opløsning på 4,5K – det svarer til 63% flere pixels, end vi kender det fra moderne 4K-tv. Den store 28 tommer skærm kan lægges ned og vinkles som et tegnebræt, og du kan arbejde med skærmen via touch og med input fra pen.

Læs mere om Surface Pro og se de forskellige modeller på Microsoft.dk/Surface.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?