Ny variant af Qbot-malwaren rammer nu virksomheder

Check Point Technologies’ analytikere har opdaget en ny og mere skæmmende variant af den ondsindede Qbot-malware. Hackerne kan nu overtage medarbejdernes private mailkorrespondancer

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort deres seneste Global Threat Index for august 2020. Den viser, at en ny variant af den berygtede Qbot-malware, der så dagens lys første gang i 2008, er en af de ti største cybertrusler mod virksomheder lige nu.

Den ny variant, der også går under navnene Qakbot og Pinkslipbot, giver hackerne nogle nye metoder til at angribe virksomhederne. Med denne variant kan de nu trække e-mails ud af offerets Outlook-klient og kopiere dem over til en ekstern server. Det giver hackerne mulighed for at overtage legitime mailkorrespondancer og sende spam via den inficerede bruger – og i sidste ende inficere andre brugere.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point i Danmark

Topplaceringen på Check Points Global Threath Index bliver indtaget af Emotet-malwaren, der i juli måned genopstod efter flere måneders totalt fravær.

I Danmark er Agent Tesla-malwaren den største cybertrussel mod virksomheder. Denne malware har været den største trussel mod danske virksomheder i tre måneder i træk.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?