Nyeste flagskib fra Xiaomi med højteknologisk kamera

Den nye Mi 11 smartphone fra kinesiske Xiaomi, er et lille filmstudie med avanceret AI og et tredobbelt 108MP-kamera

Vi snakker meget om Samsung, Apple og OnePlus, når talen falder på smartphones. Men der er andre spillere på markedet, og kinesiske Xiaomi har de sidste par år gjort en del væsen ud af sig. Og nu har de så lige sendt deres nye flagskibsmobil på markedet, Mi 11.

Kineserne har virkelig smidt en masse teknologi efter den nye mobil, ikke mindst når det kommer til kameraet.

Xiaomi selv betegner Mi 11 som et filmstudie i lommeformat, der kan forvandle alle foto- og videonoviser til semiprofessionelle filmmagere. Well – det er jo flotte ord. Men der er ingen tvivl om, at de har gjort rigtig meget ved kameradelen i den nye smartphone.

Så hvad ved vi om den nye mobil? Well – den er udstyret med en 108MP vidvinkellinse, en 13MP ultra-vidvinkellinse og et 5MP telemakro-objektiv. Og på forsiden er der et 20MP punch hole kamera.

Xiaomi har også udbygget nattetilstanden, så den nu dækker tre linserne, nemlig den på 108MP, den på 13MP og så selfiekameraet. Den har også fået en RAW-støjreduktion, så nattebilleder skulle blive langt bedre.

Mobilen er udstyret med seks AI-drevne værktøjer, der hjælper med at tage helt specielle billeder og kan hjælpe med til at skabe illusioner og unikke billeder.

Der skulle blandt andet også være kommet en funktion, Magic Zoom, hvor effekten bliver at det ser ud som om du zoomer ind og ud på samme tid – en effekt der blev populær i den gamle Jaws film.

En anden funktion som Xiaomi har introduceret er er AI Erase 2.0, som betyder at kan fjerne uønskede objekter eller linjer fra billeder bare ved at klikke på dem.

Skærmen er en 120Hz 6,81″ AMOLED DotDisplay med en WQHD+ opløsning og 10-bit farveteknologi. Mobilen er udstyret med to højttalere indstillet af Harman Kardon, og skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus.

Processoren er en Qualcomm Snapdragon 888 og mobilen har en Adreno 660 gpu, sjette generations Qualcomm AI-motor og X60-modem, så Mi 11 er klar til 5G.

Mobilen er udstyret med et 4.600 mAh-batteri, og har 55W kablet opladning samt 50W trådløs opladning.

Hvornår Mi 11 kommer til Danmark er ikke oplyst, og prisen er opgivet til 749 Euro, hvad den danske pris kommer til at ligge på, vides heller ikke.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3074 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart