Øget fokus på datasikkerhed fra Western Digital

Enkelhed, ydelse og høj kvalitet i kombination med en ny platform med ArmorLock krypteret NVMe SSD kenderegner kortet til professionelle arbejdsgange

Western Digital har lige lanceret sikkerhedsplatformen ArmorLock. ArmorLock er platform der blev skabt til at håndtere de sikkerhedskrav, der findes i datacentrerede og indholdskritiske lagringsenheder i brancher som f.eks. finans, sundhedspleje, IT, myndigheder samt inden for medie- og underholdningsbranchen.

Problemet med datasikkerhed fortsætter med at stige, og derfor planlægger Western Digital også at anvende ArmorLock-platformen til flere af sine eksisterende lagringsløsninger.

Det første produkt, der anvender den ny teknologi, er G-Technology ArmorLock, en krypteret NVMe SSD. G-Technology ArmorLock er en lagringsløsning til medie- og underholdningsbranchen, for at imødegå trusler som stjålne mediefiler og lækkede film.

Vores kunders data og digitale tilgange er deres største konkurrencefordel, og i mange brancher er kryptering blevet obligatorisk for at beskytte disse ressourcer. Vi skabte ArmorLock Security Platform, og derfor mener vi, at verden har brug for ny, grundlæggende teknik, som gør det muligt at hemmeligholde data, uden at det går ud over tilgængeligheden, og for at beskytte mod dataindbrud.

Ved at kombinere den nye platform med vores NVMe SSD-produkter imødekommer og håndtere vi de problemer, som vores kunder støder på, når de forsøger at sikre deres arbejdsgange og tilgange. Samtidig giver vi dem mulighed for at gemme og få adgang til deres data i stor skala og hurtigt.

Jim Welsh, Senior VD og General Manager for Western Digital Consumer Solutions Products

Vi foretrækker G-Technlogy-enheder, da de benytter sig af veludviklede komponenter, som tilbyder brancheførende pålidelighed og ydelse. Med studier og udbydere af streamingtjenester, der ønsker at beskytte deres tilgang, har det været et stort skridt at anvende krypterede medier. Hidtil har det medført dyre løsninger, som også har påvirket ydelsen. ArmorLock-enheden er hurtig, robust, vandbestandig, pålidelig, krypteret og præcis, hvad branchen har efterspurgt.

Tom Mitchell, teknisk chef for Mission Digital

Med den nye ArmorLock-platform muliggør Western Digital næste generations sikkerhed, og styrker sin position samt sit løfte om at levere datalagringsløsninger, der muliggør avancerede sikkerhedsprodukter af høj kvalitet, som alle kan anvende.

En omfattende teknisk opsætning dækker ArmorLock-produktets livscyklus fra fremstilling til ”out-of-the-box “-installation. Den dækker også feltopdateringer og konfigurations- og nøglehåndtering, som kobles direkte til hardwarebaserede moduler og biometrisk beskyttelse på smartphones og stationære platforme.

ArmorLock-platformen er udviklet for at forbedre den måde mennesker håndterer kritiske data på, ved at du slipper for at vælge mellem hurtig adgang og beskyttelse, da den leverer begge dele på samme tid.

Western Digital bidrager til open source med RISC-V og OpenTitan. Det, der ligger til grund for ArmorLock Security Platformen, er den nyligt lancerede open source-udgave af det højtydende kildekryptografibibliotek Sweet B.

Sweet B er udviklet til at give et nyt niveau af sikkerhed i den åbne kildekodes elliptisk kurve-kryptografi, og dens GitHub-arkiv indeholder dokumentation, en omfattende testsuite samt en uafhængig tredjeparts revision af sikkerhedsforskningsfirmaet Trail of Bits.

Nøglefunktioner i ArmorLock-sikkerhedsplatformen omfatter:

 • Enkle og robuste firmware-opdateringer, der leveres direkte i ArmorLock-appen
 • Åben kildekode, tredjeparts kontrolleret kernekryptograf, som begrænser angreb på sidekanaler
 • Ægte fremstillingsteknik og digitalt certifikat, som garanterer produktets ægthed
 • Smartphone- og stationsnære applikationer, der nemt leveres via app-butikker og ikke kræver nogen specifik installatør
 • Kommunikation via trådløse og trådbundne forbindelser med certifikatbaseret zero touch provisioning
 • Adgangskodefri autentisering og nøgleudvekslingsteknologi, som direkte linker lagringskryptering til hardwarebaseret biometrisk autentisering
 • ”Zero-knowledge public key management”, som sørger for at beskytte din integritet, selv om ArmorLock-enheden bliver stjålet eller mistet

Robust sikkerhed

Den nye ArmorLock-krypterede NVMe SSD leverer læse- og skrivehastigheder på op til 1000 MB/s via en SuperSpeed USB 10 Gbps-port.

Med ArmorLock-appen kan brugerne oplåse enheden trådløst via deres telefon ved hjælp af funktioner som ansigtsgenkendelse, fingeraftryk eller telefonens adgangskode. hvilket betyder, at glemte adgangskoder ikke medfører overskredne deadlines.

På den måde giver SSD’en kryptering uden at påvirke arbejdsgangen ved at kræve yderligere PIN-koder eller adgangskoder. ArmorLocks mobile og stationære apps giver også logistiske muligheder for at konfigurere og håndtere flere enheder og flere brugere for at kontrollere adgang.

Sikkerheden i ArmorLock-enhederne gør det muligt for teamet at autorisere fjernbrugere, inden de begynder at dele indhold, hvilket er særligt vigtigt for samarbejdsflow, som kræver sikker overførsel af indholdet mellem fysiske steder.

ArmorLock-krypterede NVMe SSD samt ArmorLock-appen:

 • Nem opsætning og oplåsning med din smartphone via ArmorLock-appen
 • Højkvalitets 256-bit AES-XTS hardwarekryptering
 • Sikker sletnin og omformatering til dit foretrukne filsystem i ét trin
 • Mulighed for at udvide enhedens senest kendte plads på et kort
 • Feltopdateringer for fortsat sikkerhedssupport, forbedringer og nye funktioner
 • Ultrarobust holdbarhed med IP67-støv og vandbestandighed, op til 3 meters dråbe- og stænkbeskyttelse og en knusnigsmodstand på 1000 lb.

Priser og tilgængelighed

Den nye NVMe SSD med ArmorLock-kryptering fås nu i Western Digital Store og hos udvalgte e-handlere samt forhandlere i USA, Canada, Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

SSD findes i 2 TB-version og koster 599 USD. ArmorLock-appen til iOS og MacOS kan downloades gratis her: https://GetArmorLock.com/Apps

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2900 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart