Uddannelsesinstitutioner oplever den største stigning i cyberangreb

De cyberkriminelle har i juli angrebet uddannelsessektoren mere end nogle andre brancher og sektorer. Det viser en ny undersøgelse fra Check Point Software Technologies

En ny undersøgelse fra Check Point Research, en del af Check Point Software Technologies, viser at uddannelsesinstitutioner, herunder danske skoler og universiteter, i stigende grad bliver ramt af cyberangreb. Således er der sket en stigning i antallet af cyberangreb på 9 procent i forhold til første halvår af 2021. Globalt set er stigningen på hele 23 procent.

Analytikerne fra Check Point Research har set på, hvilke brancher og sektorer, der oplever den største stigning af cyberangreb, og her er det altså uddannelsessektoren, der i højere grad udsættes for angreb.

Undersøgelsen viser tydeligt, at de cyberkriminelle forsøger at udnytte, at undervisere og elever vender tilbage til skolerne efter sommerferien. Skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner er attraktive mål for hackere, fordi de ofte er underbemandet i forhold til cybersikkerhed.

Skiftet til og fra hjemmeundervisning giver en række nye sikkerhedstrusler, hvorfor uddannelsesstederne bliver nødt til at tænke langsigtet og proaktivt i deres beskyttelsesstrategi samt benytte teknologi, der kan afværge ransomwareangreb. Desuden er det vigtigt at både ansatte og elever benytter stærke adgangskoder og skifter dem hyppigt.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3702 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?