OnePlus sender deres nye kamera op i stratosfæren

For at vise at kameraet i den nye OnePlus 10 Pro 5G er helt unikt, er mobilen blevet sendt en tur op i stratosfæren for at tage billeder af jordens horisont

Den nyeste topmodel fra OnePlus bliver lanceret i Europa d. 31. marts, men OnePlus 10 Pro 5G har allerede været på en lang tur, nemlig 38km lige op til stratosfæren. Her skulle den nye mobil, hvis kamerasystem er udviklet sammen med kameraspecialisten Hasselblad, taget billeder af jordens horisont, og overleve både turen derop og ned igen.

Det er ikke første gang Hasselblad har været med på en helt unik tur. Deres kamera var det første til at tage billeder fra månens overflade, og nu har deres teknologi og erfaring så været en tur oppe i stratosfæren.

Kamerasystemet tager billeder i 10bit, og OnePlus fortæller at de derved kan behandle 64 gange flere farver end smartphones, der skyder med 8bit. Samtidig bruger de, hvad de kalder, OnePlus Billion Color Solutions, der som navnet siger, gør at de kan bruge over en milliard farver. Det skulle gøre billederne helt unikke i farveægthed.

Det var hele fire kameraer der blev sendt op med ballon, og på turen overlevede de både temperaturer på ned til minus 60 grader, og vindstød på op til 200km/timen. OnePlus selv siger at de klarede den tur uden en skramme.

Herunder kan du både se billeder fra turen og en video fra opsendelsen.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?