Du kan spare penge med intelligente termostater

På blot et år er varmeudgifterne til gas i Danmark steget med 89 procent trods lavere forbrug. Men ved hjælp af intelligente teknologier såsom smarte termostater er der faktisk penge at spare

I første kvartal 2021 betalte en familie med to voksne og to børn i et 150 kvm. energirenoveret hus i gennemsnit 3.864 kroner for opvarmning, ifølge Dansk Energi. I 2022 anslås det at selv samme familie betaler 7.214 for opvarmning.

Varmeudgifterne per husstand er med andre ord i gennemsnit steget med hele 89 procent i forhold til året før, og det på trods af, at varmebehovet i denne ret milde vinter var tre procent lavere end i samme periode sidste år. Der er dog måder og midler til at opnå betydelige omkostningsbesparelser på trods af vedvarende høje priser.

Smarte teknologier kan hjælpe

Den umiddelbart letteste måde at reducere varmeudgifterne på er ved at gøre brug af intelligente teknologier såsom smarte termostater. Ifølge producdenten selv kan de smarte termostater fra tado° muliggør en langt mere effektiv udnyttelse af energien og dermed besparelser på i gennemsnit 22 procent om året – hvilket er baseret på interne tado° data fra 2 millioner Smart Termostater. 

Med en varmeregning på 7.214kr. kan der ifølge tado° spares i gennemsnit 1.789 kroner årligt. Det betyder, at købet af en Smart Termostat fra tado° tjener sig selv hjem på mindre end et år.

Ved hjælp af intelligente algoritmer, geofencing, smarte tidsplaner, justering i forhold til vejrdata og andre funktioner, opvarmer de smarte termostater fra tado° kun, når og hvor det er nødvendigt. På denne måde bliver boligen opvarmet i et hensyn til både komfort og ønsket om at opnå besparelser.

”De høje energipriser giver problemer for mange forbrugere – i øjeblikket er prisstigningen enorm både i Danmark og resten af verden. Men teknologier som smarte termostater er både en overkommelig og langsigtet løsning til at spare på energiregningen uden at give køb på komforten. Køber du en smart termostat nu, vil du med det samme se besparelsen på din næste varmeregning. Anskaffelsesomkostningerne afskrives på mindre end et år.

Christian Deilmann, medstifter og CPO i tado°
About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?