Over 95% af alle danske familier spiller computerspil dagligt

Helt nye tal viser at over 95% af alle danske familier spiller computerspil (pc, konsol og mobil) dagligt, og forældre spiller næsten lige så meget som deres børn

sik-life / Pixabay

Computerspil er ikke længere forbeholdt teenagedrenge, der med chips og cola spiller voldsspil alene på drengeværelset. I dag dyrker hele familien Danmark de interaktive spil, som far, mor og børn spiller i hjemmet eller online med venner.

Det viser en helt ny undersøgelse, der er udarbejdet af Opeepl for ANGI Nordic.

”Undersøgelsen har overrasket os på flere planer. Børn og deres forældre spiller næsten lige meget, og blandt de voksne bruger mænd og kvinder næsten lige meget tid på de interaktive spil. De mest populære spil er strategi-, eventyr- og puslespil og danske forældre sætter sig ind i børnenes spil”, fortæller John Eidelmann, der er formand for ANGI Nordic, og fortsætter:

”Computerspil har ikke kun medvind hos de danske familier. Elektronisk sport stormer frem med kæmpe præmiepenge, tusindvis af tilskuere og live-transmission på landsdækkende tv. De interaktive spil bruges aktivt i skolerne, deciderede spiluddannelser skyder op over hele landet og danskudviklede computerspil hitter over hele verden”, slutter John Eidelmann.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt 500 danskere mellem 30 og 60 år med hjemmeboende børn, viser bl.a.:

  • 97,6% af alle danske hjemmeboende børn spiller dagligt computerspil.
    95,4% af børnenes forældre spiller dagligt computerspil.
    49% af alle børn spiller sammen med venner i hjemmet, 47% spiller sammen med venner online, 38% spiller med familien, 26% spiller alene.
    10% af forældrene ser børnenes brug af computerspil som noget negativt
    Voksne kvinder spiller mest på mobil, mens mændene spiller mest på computer

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?