Over 95% af alle danske familier spiller computerspil dagligt

Helt nye tal viser at over 95% af alle danske familier spiller computerspil (pc, konsol og mobil) dagligt, og forældre spiller næsten lige så meget som deres børn

sik-life / Pixabay

Computerspil er ikke længere forbeholdt teenagedrenge, der med chips og cola spiller voldsspil alene på drengeværelset. I dag dyrker hele familien Danmark de interaktive spil, som far, mor og børn spiller i hjemmet eller online med venner.

Det viser en helt ny undersøgelse, der er udarbejdet af Opeepl for ANGI Nordic.

”Undersøgelsen har overrasket os på flere planer. Børn og deres forældre spiller næsten lige meget, og blandt de voksne bruger mænd og kvinder næsten lige meget tid på de interaktive spil. De mest populære spil er strategi-, eventyr- og puslespil og danske forældre sætter sig ind i børnenes spil”, fortæller John Eidelmann, der er formand for ANGI Nordic, og fortsætter:

”Computerspil har ikke kun medvind hos de danske familier. Elektronisk sport stormer frem med kæmpe præmiepenge, tusindvis af tilskuere og live-transmission på landsdækkende tv. De interaktive spil bruges aktivt i skolerne, deciderede spiluddannelser skyder op over hele landet og danskudviklede computerspil hitter over hele verden”, slutter John Eidelmann.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt 500 danskere mellem 30 og 60 år med hjemmeboende børn, viser bl.a.:

  • 97,6% af alle danske hjemmeboende børn spiller dagligt computerspil.
    95,4% af børnenes forældre spiller dagligt computerspil.
    49% af alle børn spiller sammen med venner i hjemmet, 47% spiller sammen med venner online, 38% spiller med familien, 26% spiller alene.
    10% af forældrene ser børnenes brug af computerspil som noget negativt
    Voksne kvinder spiller mest på mobil, mens mændene spiller mest på computer

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2789 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart