Robotplæneklipper? Her er 7 gode råd inden du køber

Der er mange gode grunde til at købe en robotplæneklipper, men der er også en række overvejeler du skal tage dig inden du svinger dankortet

Husqvarna 435X AWD. Foto: Husqvarna

Robotplæneklippere er langt mere end bare en lille maskine der drøner rundt på din plæne og klipper dit græs. De er blevet langt mere smarte og har en række funktioner som du skal være opmærksom på, inden du køber en af slagsen.

Her er et par overvejelser du bør have med i betragtningerne – det er nemlig ikke nok, selvom det er væsentligt, at vide at du har råd til den.

  1. Den kan mere end du tror. Måske tror du at din plæne er for besværlig, for stejl eller måske for ujævn, til en robotplæneklipper. Men i dag kan rigtig mange robotplæneklippere håndtere langt mere besværlige områder end du tror. Så start med at tjekke, hvad mulighederne er for robotplæneklippere i dit prisniveau
  2. Køb større kapacitet end behovet er. Det kan være fristende at rende ud og købe en robotplæneklipper der lige præcist har den nødvendige kapacitet til at klare din græsplæne. Men det vil betyde at den vil køre stort set hele tiden, ikke mindst fordi den konstant skal retur for at lade batteriet op. Så du bør overveje en robotplæneklipper der er større end din plæne – så du ikke bliver forstyrret af den hele tiden.
  3. Professionel rådgivning. Hvis du har en ‘kompliceret’ have, så kan det være en god ide, at få en rådgiver ud og kigge på din have. Ikke alene kan han hjælpe med til valg af den rigtige model til netop din have, han kan også lægge det kabel de fleste robotplæneklippere stadig har brug for – noget der ellers godt kan være ret tidskrævende og besværligt.
  4. Tyverisikring. Din robotplæneklipper vil være ude hele døgnet rundt, hele sæsonen. Det betyder at for den langfingrede vil det være let lige at køre forbi og nappe den med hjem. Derfor er det en fordel at finde en model der har tyverisikring, og ikke mindst kode på. Noget de fleste modeller heldigvis har i dag. Men du skal også huske at slå den til.
    Visse modeller har endda også en GPS-sporing indbygget, så hvis der er nogen der napper den fra dig, så kan du spore den uanset, hvor den ender.
  5. Drop støjen. Der kan være stor forskel på, hvor meget en robotplæneklipper larmer når den arbejder. De billigere modeller har ofte en tendens til at larme langt mere end de dyre modeller. Tjek støjniveauet på den model du har forelsket dig i, og få eventuelt en demonstration af den i forretningen. Et lille tip – selvom en stigning på 3dB ikke lyder af meget, så er det faktisk en fordobling af lydens opfattede styrke.
  6. Stejle skråninger kræver ekstra muskler. De fleste af os har relativ flade græsplæner, men enkelte har haver med meget stejle skråninger i haven. De første robotplæneklippere kastede hurtigt håndklædet i ringen når der kom selv små skråninger, men nu til dags findes der firhjulsdrevne robotplæneklippere, der kan klare hældninger på op til 70%.
  7. Skal være driftsikker. Endelig bør du kigge alvorligt efter en robotplæneklipper du kan stole på, en der ikke konstant går i stå i regnvejr, sidder fast på små bump eller som måske kører udenfor det område du har lagt kabel rundt om.
    Det kan du naturligvis ikke tjekke på forhånd, så tjek anmeldelser online, og huske at pris og kvalitet ofte hænger sammen.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?