Sådan har cyberkriminelle udnyttet sundhedskrisen i første halvår af 2020

Check Point Software Technologies’ seneste rapport “Cyber Attack Trends: 2020 Mid-Year Report” viser, at cyberkriminelle i høj grad har udnyttet den globale sundhedskrise til at angribe virksomheder og organisationer

Gennem de seneste måneder har der været flere beretninger om, hvordan hackerne nådesløst har udnyttet COVID-19 til at lokke medarbejdere hos virksomheder og organisationer i fælden.

En ny Rapport fra Check Point Software Technologies giver nu et samlet overblik over, hvilke tendenser, der har præget trusselsbilledet det seneste halve år. Da der er tale om en periode i sundhedskrisens tegn, går rapporten, ”Cyber Attack Trends: 2020 Mid-Year”, bl.a. i dybden med, hvordan cyberkriminelle og politiske aktører har udnyttet COVID-19 pandemien til at ramme virksomheder og organisationer på tværs af mange forskellige brancher.

Den dugfriske rapport viser, at corona-relaterede phising- og malwareangreb steg fra under 5.000 angreb per uge i februar til over 200.000 angreb per uge i slutningen af april. Desuden viser rapporten, at da flere lande i maj og juni begyndte at åbne mere op og lempe på restriktionerne, steg angreb, der ikke havde relation til COVID-19 med 34 procent sammenlignet med marts og april.

Stigning i cyberkrigsførsel

I løbet af det seneste halve år er der sket en kraftig optrapning af cyberkrigsførsel. Således viser Check Points rapport, at cyberangreb, der kom fra stater og nationer, steg i både antal og styrke. Disse angreb var bl.a. målrettet sundhedsvæsnet og humanitære organisationer, som f.eks. WHO, der selv rapporterede om en stigning på 500 procent i angreb mod sundhedsorganisationen.

Ydermere afslører Check Points halvårs rapport, at hackere har fintunet deres teknikker til at ramme mobile enheder, så de kan undgå sikkerhedsforanstaltningerne i app-butikker som f.eks. Google Play Store.

About Lars Bennetzen 3834 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?