Sådan har cyberkriminelle udnyttet sundhedskrisen i første halvår af 2020

Check Point Software Technologies’ seneste rapport “Cyber Attack Trends: 2020 Mid-Year Report” viser, at cyberkriminelle i høj grad har udnyttet den globale sundhedskrise til at angribe virksomheder og organisationer

Gennem de seneste måneder har der været flere beretninger om, hvordan hackerne nådesløst har udnyttet COVID-19 til at lokke medarbejdere hos virksomheder og organisationer i fælden.

En ny Rapport fra Check Point Software Technologies giver nu et samlet overblik over, hvilke tendenser, der har præget trusselsbilledet det seneste halve år. Da der er tale om en periode i sundhedskrisens tegn, går rapporten, ”Cyber Attack Trends: 2020 Mid-Year”, bl.a. i dybden med, hvordan cyberkriminelle og politiske aktører har udnyttet COVID-19 pandemien til at ramme virksomheder og organisationer på tværs af mange forskellige brancher.

Den dugfriske rapport viser, at corona-relaterede phising- og malwareangreb steg fra under 5.000 angreb per uge i februar til over 200.000 angreb per uge i slutningen af april. Desuden viser rapporten, at da flere lande i maj og juni begyndte at åbne mere op og lempe på restriktionerne, steg angreb, der ikke havde relation til COVID-19 med 34 procent sammenlignet med marts og april.

Stigning i cyberkrigsførsel

I løbet af det seneste halve år er der sket en kraftig optrapning af cyberkrigsførsel. Således viser Check Points rapport, at cyberangreb, der kom fra stater og nationer, steg i både antal og styrke. Disse angreb var bl.a. målrettet sundhedsvæsnet og humanitære organisationer, som f.eks. WHO, der selv rapporterede om en stigning på 500 procent i angreb mod sundhedsorganisationen.

Ydermere afslører Check Points halvårs rapport, at hackere har fintunet deres teknikker til at ramme mobile enheder, så de kan undgå sikkerhedsforanstaltningerne i app-butikker som f.eks. Google Play Store.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3084 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart