Skal Thor eller Odin være vores nye statsminister?

Hvis vores nye statsminister skulle vælges blandt de nordiske guder, hvem tror du så ville vinde? Det har Sony, der står bag PlayStation-konsollen, undersøgt

Naturligvis er det noget pjat at spekulere over, om hvem af vores nordiske guder, danskerne helst ville have som statsminister. Men mens den kongelige undersøger forsøger at få kabalen til at gå op, og finde grundlag for en ny regering, så er det lige præcist det folkene bag Sony PlayStation har gjort.

Det er sket i forbindelse med lanceringen af det nye spil, God of War Ragnarok, hvor man følger den græske gud Kratos’ rejse gennem mytiske landskaber og den ubamhjertige Fimbulvinter -naturligvis samtidig med at Ragnarok nærmer sig hele tiden.

Sony har fået Voxmeter til at undersøge danskernes forhold til nordisk mytologi, hvor de blandt andet har svaret på, hvilke guder og karakterer fra den nordiske mytologi, de mener, ville passe bedst på en række ministerposter.

Hvis danskerne skulle sætte et ministerhold bestående af en statsminister, en klimaminister, en sundhedsminister, en børne- og uddannelsesminister samt en udenrigsminister, så ville billedet se sådan her ud:

 • Odin som statsminister
  I undersøgelsen peger hele 36,8% af danskerne på, at Odin (gudernes konge) ville være bedst egnet som Danmarks statsminister. En ret overbevisende sejr med langt ned til nr. 2 på listen, der indtages af Frigg (gudinde for ægteskab, frugtbarhed og kærlighed) med 7,3%
 • Njord som klimaminister
  I undersøgelsen svarer 18,2% af danskerne, at Njord (gud for havet og søfart) ville være bedst egnet som klimaminister. 14,2% af danskerne peger derimod på Frej (gud for frugtbarhed) og 8,2% mener, at Heimdal (gådefuld gud, der vogter regnbuebroen Bifrost) ville være at foretrække på den grønne ministertaburet.
 • Freja som sundhedsminister
  Sundhed var et af de vigtigste emner ved folketingsvalget. I undersøgelsen peger 20,1% af danskerne på Freja (frugtbarhedsgudinde) som den bedst egnede til posten som sundhedsminister. Herefter peger danskerne på Frej, hvor 13,1% mener, han ville være bedst.
 • Frigg som børne- og uddannelsesminister
  Skal SU’en på kandidatuddannelserne bevares i fremtiden eller gøres til et lån? Der er meget at tage fat på for Frigg (kærlighedens og ægteskabets gudinde), som 23% ser som bedst egnet til posten som børne- og sundhedsminister. Freja kommer ind på en andenplads med 15%.
 • Tyr som udenrigsminister
  Hvem skal stå for Danmarks diplomatiske forhold med omverdenen? Her peger 18,4% af danskerne på Tyr (gud for krig og retfærdighed). 11,5% peger på Thor (tordenguden) og 8% går med Heimdal som udenrigsminister.

Hvis du vil vide mere om spillet God of War Ragnarok, så har Sony PlayStation oplyst følgende:

I ‘God of War Ragnarok’ kommer spillerne med på en episk rejse med Kratos og hans søn Atreus, der kæmper sig gennem mystiske landskaber og møder frygtindgydende fjender i form af nordiske guder og monstre, alt imens de forsøger at finde fodfæste i deres  relation til hinanden. 

På deres rejse må de forbi hvert af De Ni Riger i deres søgen efter svar, mens den forudsagte Ragnarok ulmer i horisonten. Undervejs møder Kratos og Atreus fjender og venner, som mange kender fra den nordiske mytologi, i målet om at afværge apokalypsen og nå den højeste bjergtop i De Ni Riger.

Du kan læse mere om God of War Ragnarok her.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.