Danskere nedprioriterer i høj grad tiden, de bruger på madlavning, i en travl hverdag, skriver Electrolyx i en pressemeddelelse. Den begrænsede tid i køkkenet resulterer ofte i hastværk og distraktion, hvilket øger risikoen for, at mad koger over eller får ujævn temperatur. Ikke nok med, at det kan føre til madspild – så fører det også til mere rengøring og kan potentielt skade kogepladen.
For at imødegå udfordringen har Electrolux udviklet Electrolux SenseBoil & Fry – en helt ny induktionskogeplade, som er udstyret med intelligente tilberedningssensorer, der automatiske tilpasser kogezonernes temperatur til de ingredienser, som tilberedes.
Mange fejl i køkkenet opstår på grund af tidspres og uvidenhed. Takket være den automatiserede kogefunktion, kan man nu indstille temperaturen til maksimum med det samme, uden frygt for at maden pludselig koger over, mens stegefunktionen sikrer en stabil temperatur. Dette skal give forbrugerne øget fleksibilitet og overskud, når de går i køkkenet.
René Meng, Training Manager hos Electrolux
Kogeplade med koge- og stegesensor
Electrolux SenseBoil & Fry er det seneste skud på stammen blandt Electrolux’ Sense-serie af intelligente induktionskogeplader. Stegesensoren, SenseFry, tilpasser varmen efter de ingredienser, der steges, hvilket sikrer en jævn varmefordeling og temperatur. Kogesensoren, SenseBoil, registrerer vibrationerne, når vandet koger, og skruer herefter automatisk ned for varmen, så det kommer ned og simre. Den smarte induktionsteknologi reducerer desuden energiforbruget med op mod 18%.
Electrolux SenseBoil & Fry lanceres i flere forskellige størrelser, med flere forskellige funktioner, og rangerer blandt nogle af Electrolux’ mest energieffektive modeller. Derudover kan man tilvælge den nye premium-overflade, SaphirMatt, der har et elegant, matsort design. Electrolux SenseBoil & Fry har en vejledende udsalgspris der starter på 7.595 kroner.
Seks klassiske fejl i køkkenet
- Man begynder madlavningen, før gryden eller panden har nået den ideelle temperatur.
- Man sætter varmen på det højeste niveau for længe, så gryden overophedes.
- Man tilbereder ingredienser direkte fra køleskabet, hvilket køler gryden ned.
- Man steger for længe, brænder maden på, eller koger uden nok væske i gryden.
- Gryden er større eller mindre end kogezonen, så varmen fordeles ujævnt.
- Bulderkogning.