Smarte hvidevarer med fokus på hygiejne og funktionalitet

En dispenser, der fjerner bakterier ved hjælp af UV-lys, et Craft Ice-system til dine drinks og en ovn med Air Fry og Air Sous Vide-funktioner samt InstaView-teknologi er nogle af de nye produkter som LG lancerede på dette års CES

Blandt nyhederne som LG præsenterede på årets CES er en opgraderet version af LG’s InstaView-køleskab med UVnano-teknologi, InstaView-ovnen Air Sous Vide og en helt ny serie af hvidevarer med tilpasningsdygtigt design under navnet Furniture Concept Appliances.

InstaView Door-in-Door-køleskab

LG’s InstaView-køleskab leveres i år med en række opgraderinger og nye innovative designforbedringer. Årets modeller er udstyret med et 23% større glaspanel i døren, så det bliver endnu lettere at se, hvad køleskabet indeholder. De er også udstyret med UVnano-teknologi, der bruger UV-lys til automatisk at holde sig ren fra bakterier og gøre enheden endnu mere hygiejnisk. UVnano-teknologi fjerner op til 99,99 procent af bakterierne.

Desuden kommer InstaView-køleskabet med en nyhed i form af LG Craft Ice. Teknologien, der debuterede i LG’s større køleskabe sidste år, skaber helt sfæriske, fem centimeter store isterninger, der smelter langsomt og dermed holder drikkevarer koldere længere, mens de ser utroligt elegante ud.

De nye modeller er udstyret med LG’s Door-in-Door-teknologi, der gør det muligt at få adgang til dagligvarer i døren uden at åbne hele døren. Dette bidrager til mindre energiforbrug, da mindre varm luft fra omgivelserne kan komme ind i køleskabet.

Andre af LG’s teknologier, der også findes i de nye produkter, er LINEARCooling og DoorCooling + LINEARCooling reducerer temperaturændringer i køleskabet og holder madvarerne friskere i længere tid.

Det nye InstaView-køleskab forventes lanceret i Norden i første halvdel af 2021.

Furniture Concept Appliances

LG’s nye Furniture Concept Appliances giver forbrugerne mulighed for at tilpasse både farver og materialer til deres hvidevarer til det eksisterende interiør. Konceptet vises i LG’s digitale CES-stand, hvor besøgende kan teste de forskellige variationer i tre forskellige miljøer.

De tilgængelige materialer at vælge imellem inkluderer rustfrit stål, glas, metal og FENIX. Sidstnævnte er et nyt materiale udviklet af italienske Arpa Materiale, og der er modstandsdygtigt over for fingeraftryk, samtidig med at det er både holdbart og behageligt at røre ved.

Produkter i den nye serie af hvidevarer forventes lanceret på udvalgte markeder i første halvdel af 2021. Yderligere oplysninger om en mulig nordisk lancering vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Air Sous Vide-ovn ny i InstaView-familien

Den nye ovn fra LG er en komplet madlavningsløsning med en række smarte funktioner samt LG’s Air Fry samt en ovndør med virksomhedens InstaView-teknologi.

Som navnet afslører, kommer ovnen også med en Air Sous Vide-funktion, der gør maden perfekt tilberedt hver gang. Air Sous Vide-funktionen har nøjagtig kontrol af både temperatur og luftstrøm, hvor temperaturen kan indstilles til mellem 38 og 96 grader, hvilket gør det muligt at lave mad i op til 48 timer uden behov for vand.

InstaView-funktionen giver forbrugerne mulighed for at banke to gange på ovnlågen for at tænde det indvendige lys og se madlavningen. LG Air Sous Vide er også udstyret med virksomhedens EasyClean-funktion, der gør det nemt at rengøre oven med kun vand på bare ti minutter. Selvfølgelig er den også udstyret med LG ThinQ, som giver dig mulighed for at holde styr på ovnen via din smartphone.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3073 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart