Stor opgradering til OnePlus Nord-serien

Den kinesiske smartphoneproducent, OnePlus, har lige lanceret deres nye prisvenlige smartphone, OnePlus Nord 2 5G, og det er en markant opgradering af forgængeren

Da OnePlus introducerede deres Nord-serie, vendte de tilbage til rødderne, nemlig som producent af prisvenlige smartphones. OnePlus mobilerne havde nået et niveau der mindede om alle andre mobiler på markedet, og de havde brug for en prismæssig mellemklasse mobil igen.

Det skulle så være deres Nord-serie, men de første mobiler blev langt fra godt modtaget, hverken i medierne eller af brugerne. Men med OnePlus Nord 2 5G, som den kinesiske smartphone-producent lige har lanceret, ser sagerne noget anderledes ud – på papiret altså.

Som altid, når det handler som smartphones, så er det største salgsargument, kameraet – klart det sted hvor det er lettest at gøre en forskel. OnePlus Nord 2 5G lover at komme med store forbedringer til billeder du tager om natten eller i dårlig belysning, ikke mindst takket være sensoren, en Sony IMX766-model, der skulle lukke 56% mere lys ind end hvad vi så på forgængeren.

Der er også kommet en Nightscape Ultra-tilstand, en opdatering til den tidligere Nightscape Mode, som nu skulle gøre det muligt at tage billeder helt ned til 1 lux.

Herudover er der et 8MP ultravidvinkel objektiv med en synsfelt på 119,7 grader, samt et 32MP selfieobjektiv, baseret på Sonys IMX615-sensor – OnePlus selv skriver at det er den største opløsning på et selfiekamera fra deres hånd til dato.

Herudover har OnePlus forsynet den nye smartphone med en række AI-drevne funktioner, som skulle være med til at forbedre dine billeder, både når og efter du tager dem. Den skulle blandt andet automatisk genkende 22 forskellige scenarier når du fotograferer, og automatisk sætte de optimale indstillinger til netop det du vil skyde her og nu.

Der er naturligvis andet end nyt til kameraet. OnePlus har også udstyret den nye mobil med et rimelig stort batteri på 4.500 mAh, og som med Warp Charge-teknologien kan oplades fra 0 til 100% på under 35 minutter.

Men hvad jeg personligt synes er noget af det mest interessante ved denne nye mobil er den nye processor den er udstyret med. OnePlus har nemlig indgået et samarbejde med chipproducenten MediaTek, og udviklet deres egen processor, MediaTek Dimensity 1200 AI.

Det skulle angiveligt gøre den nye smartphone op til 65% hurtigere i ren cpu-ydelse og op til 125% hurtigere gpu-ydelse i forhold til den gamle OnePlus Nord-model.

Skærmen lyder spændende, 6,43″ AMOLED med 90Hz opdatering, hvor der blandt andet er kommet funktioner som AI Color Boost og AI Resolution Boost. Det skulle sikre bedre farver og bedre opskalering af opløsningen i gamle apps.

OnePlus Nord 2 5G skulle komme på markedet i morgen, og prisen kommer til at ligge på 3.299 kroner for en 8/128GB-model og på 3.899 kroner for en 12/256GB-model.

Du kan læse mere om mobilen her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?