TEST: Smarte tags er besværlige og kun til Samsung

Jeg har kigget nærmere på de nye Samsung Galaxy Smarttag+, de gør det let at finde dine nøgler, baggage eller lignende igen, hvis du mister dem. Men alt er ikke godt - for de er besværlige, upræcise og kun til Samsungs mobiler

Jeg er vildt med smarte tags – ikke mindst til mine nøgler, der har en tendens til aldrig at være der hvor jeg forventer det, og jeg har i mange år brugt Tile til at finde mine nøgler med.

Men nu er der så kommet en konkurrent fra Samsung, og dem har jeg leget med. Selve taggen, eller mærket, minder meget om Tile. Lidt tykkere, men ellers så er der ikke den store forskel.

Installationen er det første sted, hvor jeg støder ind i udfordringer. For det var ikke lige til at se, hvordan jeg skulle koble det sammen med min smartphone.

Jeg var godt klar over, at det kun virkede sammen med en Samsung smartphone, så jeg tænkte først at alt jeg skulle gøre var at tænde for tag’en og så finde den med min mobil. Men næ nej, så let skulle det ikke være. Der er ikke nogen manual med, så jeg kiggede videre. Jeg fandt så en QR-kode på æsken, og ved at scanne den, så fik jeg startet en proces, hvor Samsung SmartThings-app’en blev installeret.

Herefter skulle jeg så logge ind på min Samsung-konto og derefter kunne jeg så endelig bruge det nye Samsung Smarttag+.

Først brugte jeg tagget relativ tæt på, og her var det muligt at bruge kameraet og få pile til at vise hen mod det lille tag. Det lød fint og jeg var umiddelbart glad for det.

Men da jeg så placerede tagget længere væk, uden for bluetooth-afstand, blev tingene anderledes. For det første er det lige det, at tag’et er et bluetooth-produkt, og derved kræver det at du er inden for 120 til 150 meter fra det før du faktisk kan gøre dig håb om at se tag’et i app’en.

Dernæst er der den lille detalje, at guiden hen mod tag’en er meget upræcis. Din mobil kender det sidste sted hvor det var i kontakt med tag’en, og app’en forsøger så at guide dig hen mod den. Så langt så godt – men når du så er indenfor bluetooth-rækkefølge, så er det en gættleg, hvad vej du skal gå. Du kan gå adskillige meter i en retning inden du får besked på at du skal gå den stik modsatte retning. Og først når du er ret tæt på, kan du bruge kameraet til at vise dig meget præcist, hvor tag’en ligger.

Det gjorde det faktisk ret besværligt at bruge, og jeg blev hurtigt irriteret over det.

Dernæst er der lige den ting, at tag’et kun virker til Samsungs smartphones. Det gør det bare utrolig uinteressant at købe det – for det er på ingen måde bedre end Tile – faktisk vil jeg mene at Tile er bedre, for det giver sig ikke ud for at være mere end det er – og så er de faktisk blevet ret pæne, de små Tile-dimser.

Bedømmelse

Samlet vurdering 40%

Jeg er ikke glad for Samsung Galaxy Smarttag+, det er et forvirrende produkt, der ikke er ret præcist, ikke virker til andre mobiler end Samsung og hvor det bedste jeg kan sige er, at det da er billigt.

Samsung burde enten sikre at det kan køre LTE, så du altid ved hvor det er, eller sikre at guiden hen mod tagget er langt mere præcist. Jeg tvivler på at folk vil blive glade for dette lille tag.

Du kan læse mere om Samsung Galaxy Smarttag+ her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?