Ny software betyder ingen chipmangel

Tesla har fundet en smart måde at omgå chipmanglen på - de har omskrevet deres software, så den nu kan køre på chips der ikke i samme omfang er ramt af den globale chipmangel

Hvis du skulle være i tvivl, så er folkene hos Tesla ikke tabt bag en vogn. Tesla er, som alle andre der producerer noget der har elektronik og chips i sig, ramt af den globale chipmangel – eller det havde vi alle forventet.

Men Tesla har valgt at tage skeen i den anden hånd, og finde en måde at sikre at de stadig kunne levere de forventede 200.000 biler til kunder de sidste tre måneder.

I en pressemeddelelse fortæller stifteren Elon Musk, at de har fundet en måde at erstatte de oprindelige chips med alternative chips som der tydeligvis er nok af, og samtidig omskrive softwaren til den avancerede elbil, på ganske få uger, så den også virker på de nye chips.

Noget tyder dog på, at det kun er et lille plaster på såret, for Elon Musk har samtidig været ude og sige, at hans virksomheds fremtid afhænger af, at der bliver fundet en løsning på den globale chipmangel. Han forventer, naturligvis, ikke at Tesla vil stoppe som firma, men at deres vækstrate muligvis vil falde markant.

Samtidig forventer den excentriske milliardær at der nok skal bliver fundet en løsning på chipmanglen, faktisk ser han allerede et lys for enden af tunnelen, ikke stort, men dog et lys.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?